Foto: F64
"Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) komanda "Liepāja" veikusi vairākas izmaiņas sastāvā, par kluba ģenerālmenedžeri ieceļot lietuvieti Jonu Vainausku, kā arī pārtraucot sadarbību ar pieredzējušo centra pozīcijas basketbolistu Andreju Šeļakovu, ziņo laikraksts "Kurzemes Vārds" un klubs.

Vainausks ilgus gadus bija Viļņas "Lietuvos Rytas" kluba menedžeris, kur viņš strādāja pie vienības īpašnieka un sava tēva Gedivida Vainauska. Funkcionāra darbības laikā klubs divas reizes triumfēja ULEB Eiropas kausā, kā arī vairākkārt uzvarēja gan Baltijas Basketbola līgā (BBL), gan Lietuvas Basketbola līgā (LKL).

Pagājušās sezonas laikā Vainausks dažus mēnešus pildīja menedžera pienākumus trenera Sanda Buškevica pārstāvētajā Paņevežas "Lietkabelis" vienībā, bet klubs un funkcionārs ātri vien pārtrauca savu sadarbību.

"Jonam ir ļoti liela pieredze tieši basketbola operācijās un jautājumos, "Lietuvos Rytas" kluba vadīšanā," laikraksts "Kurzemes Vārds" citē "Liepāja" kluba valdes priekšsēdētāju Artūru Štālbergu. "Tiekoties un aprunājoties ar viņu, nolēmām, ka šāds cilvēks klubā ir nepieciešams. Viens no viņa uzdevumiem ir sponsoru papildu piesaiste."

"Domāju, ka ilgtermiņa attīstības ziņā viņš būs ieguvums mūsu klubam, jo klāt nāks vēl viens cilvēks, kurš var analizēt komandas procesus, spēlētāju ķīmiju, utt. Esmu priecīgs, ka panācām vienošanos. Sākotnēji tā paredz sadarbību līdz šīs sezonas beigām, lai mēs saprastu viens otru. Ja viss notiks, kā esam iecerējuši, mēs uz viņa darbu Liepājā raugāmies ilgtermiņā."

Klubs jau iepriekš ziņoja, ka šķīrušies "Liepāja" vienības un basketbolista Troja Bārnīsa ceļi. Taču vēju pilsētas komandu papildinājuši trīs jauni basketbolisti.

Kā pirmais komandai pievienojās 1994. gadā dzimušais Serbijas centra pozīcijas spēlētājs Radoslavs Pekovičs, kurš iepriekš spēlējis vairākās Serbijas komandās ("Crvena Zvezda", "FMP", "Tamiš"), Ziemeļmaķedonijas vienībā "Kumanovo", Krievijas klubā Sanktpēterburgas "Spartak", bet kā pēdējā komanda šajā sezonā bija Alitas "Dzūkija" vienība no Lietuvas.

Otrs pastiprinājums ir 1999. gadā dzimušais Lietuvas spēka uzbrucējs Toms Butrims, kuram paredzēts spēles laiks arī Latvijas basketbola otrās divīzijas (LBL2) "Liepāja"/LSSS komandā.

Savukārt uzbrucēju rindas papildina 31 gadu vecais serbs Stefans Sinovecs, kuram iepriekšējā darba vieta bija Lietuvas komanda Panevēžas "Lietkabelis". Viņš karjeras laikā spēlējis arī tādās pazīstamās komandās kā Belgradas "Partizan" un Južnijas "Himik", kā arī pārstāvējis Skopjes MZT, Belgradas "Mega", Nove Mesto "Krka" un citas Adrijas līgas vienībās.

Komandu pametis 31 gadu vecais Andrejs Šeļakovs, kurš šajā sezonā laukumā devās 16 mačos. Basketbolists vidēji laukumā pavadīja nepilnas 26 minūtes, guva 8,7 punktus, izcīnīja 8,3 atlēkušās bumbas un bloķēja 1,0 metienu.

"Vēlamies teikt lielu paldies par profesionālu attieksmi un augsto darbu kultūru, un būt kā paraugam mūsu jaunajiem spēlētājiem spēles laukumā un ārpus tā. Vēlam veiksmi turpmākajā basketbolista karjerā," teikts komandas paziņojumā.

Šeļakovs iepriekšējo sezonu pavadīja Ukrainas komandā Odesas "Dinamo", kuras sastāvā 31 spēlē vidēji guva 6,7 punktus, izcīnīja 5,4 atlēkušās bumbas un veica 1,4 rezultatīvas piespēles.

Tāpat viņš ir spēlējis "ASK Rīga", "VEF Rīga", "Barons Kvartāls", "Jēkabpils", "Betsafe"/"Liepāja" un "Jūrmala" komandās Latvijā, kā arī Spānijā, Ukrainā, Kosovā, Lietuvā un Polijā.

"Liepājas" komanda ar četrām uzvarām 17 spēlēs ir priekšpēdējā starp 15 Latvijas-Igaunijas līgas komandām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!