Foto: F64
No šodienas līdz 25.jūlijam Liepājā notiks U-20 Eiropas čempionāta basketbolā sievietēm finālturnīrs.

Latvijas izlase pirmās spēles aizvadīs šodien pret Zviedrijas meitenēm, 16.jūlijā cīnīsies ar Krieviju, bet 17.jūlijā stāsies pretī Ukrainas basketbolistēm. Par godalgām kopumā cīnīsies 16 labākās Eiropas komandas.

Latvijas izlase treneru Mārtiņa Zībarta un Mudītes Zanderes vadībā spēlēs B apakšgrupā. Spēles ar Zviedriju un Krieviju notiks Liepājas Olimpiskajā centrā, savukārt sacensības ar Ukrainu risināsies Grobiņas sporta centrā.

Eiropas U-20 čempionāta basketbolā sievietēm spēles būs skatāmas arī "Viasat Sport Baltic" tiešraidēs. Pirmā translācija no Liepājas Olimpiskā centra notiks ceturtdien plkst.21, kad turnīra atklāšanas spēlē laukumā izies Latvijas un Zviedrijas valstsvienības.

Pēc grupu turnīra trīs labākās B grupas komandas, ņemot līdzi apakšgrupu savstarpējo spēļu rezultātus, tiksies ar A grupas, kurā spēlē Bulgārija, Nīderlande, Polija un Francija, trijām spēcīgākajām vienībām.

Savukārt ceturtajā vietā palikusī komanda ar pārējo apakšgrupu pastarītēm cīnīsies par vietas saglabāšanu A divīzijā. Nākamajā sezonā B divīzijā spēlēs divas vājākās valstsvienības.

Jau vēstīts, ka aizvadītajā nedēļā Mārtiņa Zībarta trenētā Latvijas U-20 izlase pārbaudes spēlēs Liepājā divreiz uzvarēja Lietuvas vienaudzes. Pirmajā mačā Latvijas izlase uzvarēja ar 84:51, bet otrajā spēlē bija pārāka ar rezultātu 70:55. Savukārt pēdējā pārbaudes spēlē pirms Eiropas čempionāta Latvijas basketbolistes Grobiņā ar rezultātu 50:69 piekāpās Turcijas vienaudzēm.

Pagājušā gada Eiropas čempionātā Latvijas U-20 izlase spēja izcīnīt trešo vietu.

Piecas U-20 izlases spēlētājas - Kristīne Vītola, Anete Šteinberga, Liene Priede, Sabīne Niedola un Linda Rubene - ir Latvijas nacionālās izlases galvenā trenera Georga Dikeulaka redzeslokā un pēc Eiropas čempionāta viņas varētu pievienoties pieaugušo valstsvienības treniņnometnei.

Latvijas U-20 sieviešu izlases sastāvs dalībai Eiropas čempionāta finālturnīrā: Anete Šteinberga, Sabīne Niedola, Anete Klintsone, Kristīne Vītola, Liene Priede, Laura Puriņa, Ieva Krastiņa, Anete Čunda, Arta Strupoviča, Karlīne Nīmane, Linda Rubene, Anna Gailīte; rezervistes - Ilze Gotfrīda, Ieva Jansone, Līga Šurkusa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!