Foto: F64

"Liepāja"/"Triobet" komanda "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) sezonas izslēgšanas turnīra ceturtdaļfināla pirmajā spēlē piektdien uzveica "Jūrmala"/"Fēnikss" spēlētājus, sērijā līdz trim uzvarām panākot 1-0.

Liepājnieki savā laukumā uzvarēja ar rezultātu 85:63 (18:21, 25:14, 16:11, 26:17).

Ar 18 punktiem, deviņām atlēkušajām bumbām un piecām rezultatīvām piespēlēm ražīgākais vēju pilsētas komandā bija amerikānis Deivids Hiks. Par punktu mazāk Klāvam Čavaram, kamēr 16 punkti Gintam Antropam.

Savukārt viesiem 18 punktus iemeta Edmunds Elksnis.

Pirmajā ceturtdaļā neliels pārsvars piederēja jūrmalniekiem, bet otrā ceturkšņa sākumā mājinieki pārņēma iniciatīvu. Turpinājumā "Jūrmala"/"Fēnikss" vairākas reizes mēģināja panākt pretiniekus, taču Liepājas basketbolisti noturēja vadību un spēles pēdējās 15 minūtēs guva divtik vairāk punktus kā kūrortpilsētas spēlētāji, izcīnot uzvaru ar 85:63.

Duelis ritēs līdz vienas komandas trim uzvarām, un mači tiks aizvadīti katru otro dienu. Nākamā spēle tiks aizvadīta piektdien Lapmežciema sporta namā.

Regulārajā sezonā abas komandas savā starpā tikās četras reizes, liepājniekiem gūstot trīs uzvaras. Zīmīgi, ka trijos no četriem mačiem panākumu svinēja komandas, kas spēlēja viesos. Abas komandas savā starpā sacentās arī "Triobet" Baltijas Basketbola līgas (BBL) regulārajā sezonā, un arī te abās spēlēs panākumus guva komanda, kas spēlēja viesos.

LBL regulārajā sezonā "Liepāja"/"Triobet" ar 24 uzvarām 36 mačos ieņēma ceturto vietu, bet "Jūrmala"/"Fēnikss" ar 20 panākumiem bija pozīciju zemāk.

Otra ceturtdaļfināla sērija, kurā valsts čempione "VEF Rīga" spēkosies ar Latvijas un Igaunijas robežpilsētas vienību "Valka"/"Valga", sestdien tiks sākta Rīgā.

Kā zināms, jau automātiski LBL pusfinālu sasniegušas regulārās sezonas divas labākās vienības "Valmiera"/ORDO un "Ventspils". Tā kā vicečempione "Ventspils" regulārajā sezonā palika otrā, jau pusfinālā iespējama pēdējo divu sezonu valsts spēcīgāko komandu tikšanās.

Valmieras komanda LBL regulārajā sezonā triumfējusi pirmoreiz vēsturē. Kopš 1998.gada LBL finālā spēlējušas tikai komandas no Ventspils un Rīgas, bet šogad šī sistēma tiks izjaukta - finālā būs komanda no Valmieras, Liepājas vai Jūrmalas.

Pagājušā gada pavasarī "VEF Rīga" pēc gada pārtraukuma triumfēja Latvijas čempionātā, finālsērijā ar 4-2 pieveicot pērno čempioni "Ventspili".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!