Foto: FIBA

Viens no Latvijas vīriešu basketbola izlases līderiem Rihards Lomažs pievienojies Spānijas spēcīgākās līgas (ACB) komandai Saragosas "Casademont", pavēstījis klubs.

Vienošanās ar 26 gadus veco spēlētāju panākta uz divām sezonām.

"Lomažs ir vispusīgs aizsargs ar labām punktu gūšanas prasmēm," paudis Saragosas kluba direktors Toni Muedra, slavējot latvieša prasmes uzbrukumā un norādot, ka šis ir spēlētājs, kurš savā attīstībā vēl spers soļus uz priekšu. "Domājam, Rihards ir basketbolists, kurš ar savām īpašībām labi adaptēsies Spānijas līgai."

Saragosas klubs iepriekšējā sezonā ar bilanci 12-22 palika Spānijas čempionāta 16. vietā. Komanda startēja arī FIBA Eiropas kausā, kurā gan neizkļuva no grupas.

Lomažs iepriekšējā sezonā bija viens no Turcijas čempionāta komandas "Yukatel Merkezefendi" līderiem, kaut gan vienība ar astoņām uzvarām 30 spēlēs palika tikai 14. vietā starp 16 konkurentēm. Turcijas līgā latviešu aizsargs 30 mačos vidēji atzīmējās ar 14,9 punktiem un 4,1 rezultatīvu piespēli.

Basketbolists bija arī viens no Latvijas izlases līderiem 2023. gada Pasaules kausa kvalifikācijā, kas komandai ar otro posmu atsāksies augustā. Pirmajā kārtā viņš sešos mačos caurmērā atzīmējās ar 17,2 punktiem un 4,7 rezultatīvām piespēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!