Foto: F64
Francijas klubs Vilērbānas ASVEL oficiāli paziņojis, ka tas vienojies par divu gadu sadarbību ar Latvijas izlases basketbolistu Rihardu Lomažu, kurš līdz šim pārstāvēja basketbola klubu "Ventspils".

Jau vēstīts, ka vairāk par Riharda Lomaža vienošanos ar ASVEL komandu, par ko "Ventspils" vienība saņems spēlētāja līguma izpirkuma samaksu, tiks atklāts pēc Francijas čempionāta beigām.

ASVEL vienība 25. jūnijā piektajā, izšķirošajā Francijas līgas fināla spēlē ar 66:55 pieveica "Monaco Basket", sērijā triumfējot 3-2. Kluba uzvaru arīdzan palīdzēja kaldināt Lietuvas izlases saspēles vadītājs Mants Kalnietis, kurš pēdējā spēlē guva sešus punktus.

Vilerbānas klubs pieder Francijas basketbola leģendai Tonijam Pārkeram un tas iekļauts ULEB Eirolīgas turnīra paplašināšanā no 16 uz 18 vienībām. ASVEL vienojusies ar līgu par dalību divos nākamajos Eirolīgas čempionātos. ASVEL komanda savas 71 gada ilgās vēstures laikā 19 reizes uzvarējusi Francijas čempionātā.

Tieši Pārkera pirksts esot noderējis šo līgumsaistību slēgšanai. Klubs savā paziņojumā minējis, ka Lomažu konsultējis Latvijas izlases basketbolists Dāvis Bertāns, kurš labi pazīst francūzi no kopā pavadītā laika Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubā Sanantonio "Spurs".

Savukārt spēlētāja aģents Artūrs Kalnītis sociālajā vietnē "Twitter" uzsvēris, ka tieši spēlēšana Eirolīgā bijis Lomaža sapnis.

Valdemārpilnieks aizvadītajā sezonā īpaši izcēlās Starptautiskās basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgā, kurā 12 spēļu laikā aizsargs vidēji mačā guva 17,1 punktus, trāpot 51,6 procentus metienu no spēles, kā arī realizējot 85,4 procentus soda metienu. Lomažs bija turnīra trešais rezultatīvākais spēlētājs.

Savukārt Latvijas-Igaunijas līgā basketbolists vidēji atzīmējās ar 14,2 punktiem un 4,4 rezultatīvām piespēlēm. Čempionāta finālā 23 gadus vecais Lomažs guva 26 punktus (4/4 divpunktu metienos, 4/5 trīspunktu metienos), palīdzot basketbola klubam "Ventspils" ar 102:80 pieveikt "VEF Rīga" vienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!