Foto: AFP/Scanpix
Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Losandželosas "Lakers" atlaidusi 20 darbiniekus, vēsta laikraksts "Los Angeles Times".

Starp atlaistajiem ir arī "Lakers" ģenerālmenedžera asistents Ronijs Lesters un pieci jauno spēlētāju meklētāju personāla pārstāvji.

Lesters un skauts Džīns Tormolens "Lakers" organizācijā nostrādāja 43 gadus, taču kļuva par tiem darbiniekiem, kuri tika atlaisti vai ar kuriem nepagarināja līgumus.

"Var domāt, ka "Lakers" ir lieliska organizācija," laikrakstam stāstīja Lesters. "Taču, ja strādā šajā organizācijā, tad saproti, ka tā pavisam nav, jo lieliskas organizācijas pret saviem darbiniekiem šādi neizturas."

Tiek ziņots, ka šī darbinieku atlaišana ir saistīta ar NBA lokautu, bet komandas vadība komentārus nesniedz par štatu samazināšanu.

Pirms divām nedēļām cita NBA komanda Šarlotes "Bobcats" atlaida 35 darbiniekus, kuri nebija saistīti ar basketbola operācijām.

Kā ziņots, arī NBA no darba atbrīvoja 114 darbiniekus.

Asociācijas vadība paziņojusi, ka aizvadītajā sezonā NBA piedzīvoja zaudējumus 300 miljonu ASV dolāru (153,87 miljonu latu) apmērā.

Jau vēstīts, ka pagaidām lokauta dēļ ir apdraudēta 2011./2012.gada sezonas norise. Tiesa, līdz tās sākumam NBA klubu īpašnieki un Spēlētāju asociācija cer noslēgt jaunu kolektīvo līgumu.

NBA komandu īpašnieki jaunajā kolektīvajā līgumā vēlas pārmaiņas algu griestos, īsākus līgumus ar spēlētājiem, mazākus ikgada algu paaugstinājumus, mazākas garantētās naudas summas, kā arī par 40%, kas ir no 2,1 miljarda līdz 800 miljoniem dolāru (no 1,08 miljardiem līdz 419,6 miljoniem latu), samazināt komandas spēlētāju algas un pabalstus.

Kā ziņots, iepriekšējais lokauts notika 1998./1999.gada sezonā, kad regulārais čempionāts tika saīsināts no 82 līdz 50 spēlēm. Tajā sezonā arī nenotika NBA Visu zvaigžņu spēle, un amerikāņi nevarēja pārstāvēt savu valstsvienību 1998.gada pasaules čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!