Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārajā čempionātā smagāko sagrāvi vēsturē ceturtdien piedzīvoja slavenais klubs Losandželosas "Lakers", kas ar 94:142 piekāpās citai Losandželosas komandai "Clippers".

Līdz šim "Lakers" smagākais zaudējums bija ar 37 punktu starpību, un šis antirekords sasniegts vēl tālajā 1968.gadā. Šī gada sākumā 10.janvārī "Lakers" piedzīvoja sagrāvi 87:123 arī iepriekšējā mačā pret "Clippers", tādējādi divu mēnešu laikā Losandželosas komandu derbijā "Clippers" divas spēles uzvarējis ar kopējo starpību 84 punkti.

"Clippers" basketbolisti "Lakers" sagrāvi sāka pirmā puslaika izskaņā, kad pēc izrāviena 21:1 panāca 73:40. Pēc trešās ceturtdaļas "Clippers" bija 49 punktu pārsvars (109:60), un Losandželosas arēnu sāka pamest līdzjutēji, tādējādi protestējot pret slavenā kluba bezspēcību.

Uzvarētājiem 24 punktus guva Darens Kolisons, Bleiks Grifins guva 20 punktus un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas, bet Mets Bārnss guva 17 punktus un izcīnīja 12 atlēkušās bumbas. "Lakers" labā 21 punktu guva Pau Gasols, bet 15 unktus – Ksavjērs Anrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!