Foto: DELFI.lt

Spānijas basketbola centra pozīcijas spēlētājs Marks Gazols piekritis pievienoties Losandželosas "Lakers" vienībai, bet Bostonas "Celtics" pagarinās līgumu ar Džeisonu Teitumu, kurš piecos gados saņems 195 miljonus dolāru, vēsta Ziemeļamerikas mediji.

2007. gada NBA drafta otrajā kārtā "Lakers" izvēlējās Marku Gazolu, bet vēlāk tiesības uz viņu aizmainīja uz Memfisas "Grizzlies" pret viņa brāli Pau Gazolu. Marks Gazols savā karjerā spēlējis "Grizzlies" un Toronto "Raptors" vienībās.

2012./2013. gada sezonā Gazols kļuva par labāko aizsardzības spēlētāju, bet 2019. gadā ar "Raptors" kļuva par NBA čempioniem. Pagājušajā sezonā viņš vidēji guva 7,5 punktus un izcīnīja 6,3 atlēkušās bumbas, kas ir viņa karjeras zemākie rādītāji. Vidēji karjerā viņš guvis 14,6 punktus un izcīnījis 7,6 atlēkušās bumbas, kā arī izdarījis 3,4 rezultatīvas piespēles.

Gasols piekritis divus gadu līgumam, kuru laikā saņems 5,3 miljonus dolāru.

Teitums piekritis pagarināt līgumu ar "Celtics", kas viņam piecu gadu laikā maksās 195 miljonus ASV dolāru lielu algu. Šis līgums stāsies spēkā 2021./2022. gada sezonā.

Aizvadītajā sezonā 22 gadus vecais Teitums izcēlās 23,4 punktiem, septiņām atlēkušajām bumbās un trīs rezultatīvajām piespēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!