Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas izlases basketbolista Dāvja Bertāna pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Dalasas "Mavericks" svētdien izbraukumā izrēķinājās ar regulārās sezonas uzvarētāju Fīniksas "Suns", Rietumu konferences otrās kārtas septītajā spēlē veiksmīgi noslēdzot sēriju.

"Mavericks" izbraukumā uzvarēja ar šokējoši lielu pārsvaru – 123:90 (27:17, 30:10, 35:23, 31:40). Dalasas vienība sērijā triumfēja ar rezultātu 4-3.

Tādējādi jau otro reizi karjerā Rietumu konferences finālā spēlēs Dāvis Bertāns, kurš savā debijas gadā ar Sanantonio "Spurs" basketbolistiem piekāpās topošajai čempionei Goldensteitas "Warriors" vienībai (0-4). Rūjienietis svētdien laukumā pavadīja 14 minūtes, kurās viņš netrāpīja visus trīs izpildītos tālmetienus, savāca divas atlēkušās bumbas un pa reizei rezultatīvi piespēlēja, kā arī bloķēja pretinieka metienu.

Kamēr mājinieki nesekmīgi izpildīja metienus, Luka Dončičs ar desmit ātriem punktiem attīstīja desmit punktu vadību (15:5), kuru Dalasas vienība saglabāja līdz pirmās ceturtdaļas beigām. Ap ceturtdaļu miju spēlē iesaistījās rezervisti, bet Bertāns abus tālmetienus izpildīja nesekmīgi.

Stafeti no Dončiča pārņēma Spensers Dinvidijs. Saspēles vadītājs negaidīti ātri sakrāja 18 punktus, savukārt otrā laukuma pusē aktīvā "Mavericks" komanda turpināja slāpēt "Suns" vienības uzbrukumus. Laukuma saimnieku vadošais uzbrukuma trio Kriss Pols, Devins Bukers un Deandrē Eitons vēl nebija realizējuši nevienu metienu no spēles (0/12), kad rezultāts jau bija 41:23.

Dončičs puslaiku noslēdza ar diviem precīziem tālmetieniem, ar 27 gūtiem punktiem sasniedzot "Suns" komandas kopējo punktu skaitu (57:27). Tālab čempiontitulu pretendenti, kuri šosezon pirmajā puslaikā tik maz punktu nebija guvuši, puslaika pārtraukumā devās vietējo līdzjutēju ūjināšanas pavadījumā.

Viesi laukumā atgriezās ar apņēmību pabeigt iesākto darbu. Spiediens aizsardzībā un precīza spēle uzbrukumā ātri vien atļāva attīstīt jau 41 punkta lielu pārsvaru. Pēc trim ceturtdaļām rezultāts bija 92:50, kas ļāva "Mavericks" vienības galvenajam trenerim Džeisonam Kidam spēles pēdējās 12 minūtēs atpūtināt Dončiču pirms nākamās kārtas.

Uzvarētāju labā Dončičs sakrāja 35 punktus un desmit atlēkušās bumbas, Dinvidijs piebalsoja ar 30 punktiem, bet Džeilens Bransons atzīmējās ar 24 punktiem. Dalasas vienība realizēja 19 no 39 tālmetieniem.

Mājinieku rindās ar 12 punktiem rezultatīvākais bija Kamerons Džonsons, bet Bukers un Pols guva attiecīgi 11 un desmit punktus. Pirmajā puslaikā līderu duets gan kopā sakrāja tikai trīs punktus.

Rietumu konferences finālsērija starp Dalasas "Mavericks" un Goldensteitas "Warriors" komandām sāksies trešdien.

Austrumu konferences finālsērijā svētdien iekļuva Bostonas "Celtics" komanda, kas ar rezultātu 109:81 (20:26, 28:17, 31:21, 30:17) sagrāva Milvoku "Bucks" vienību. Laukuma saimnieki realizēja 22 no 55 tālmetieniem, kamēr "Bucks" basketbolisti trāpīja tikai četrus no 33 trīspunktniekiem.

Uzvarētāju labā pārliecinoši rezultatīvāko spēli karjera aizvadīja Grants Viljamss, kurš trāpīja septiņus "trejačus" un guva 27 punktus. Viņam ar 23 punktiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm piebalsoja Džeisons Teitums.

Viesu rindās Jannis Adetokunbo sakrāja 25 punktus, 20 bumbas zem groziem un deviņas rezultatīvas piespēles, bet Drū Holidejs tika pie 21 punkta un astoņām piespēlēm.

Austrumu konferences fināls starp "Celtics" un Maiami "Heat" komandām sāksies otrdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!