Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Dalasas "Mavericks" īpašnieks Marks Kubans piebalsojis savas komandas zvaigznei Lukam Dončičam viedoklī par "play in" turnīru, kurā noskaidrosies visas izslēgšanas spēļu dalībnieces.

Šobrīd "Mavericks" komanda Rietumu konferencē atrodas septītajā vietā. Ja šī pozīcija tiks saglabāta arī pēc regulārā čempionāta, tas nozīmēs, ka komandai būtu jāpiedalās "play in" turnīrā, kurā iespēja aizķerties par vietu izslēgšanas spēlēs būs arī devītās un desmitās vietas ieguvējām.

"Es saprotu, ko NBA dara," portālam ESPN skaidroja Kubans. "Tomēr sliktākais ir tas, ka šobrīd spēļu grafiks ir ļoti saspringts. Tā vietā, lai cīnītos par vietu izslēgšanas spēlēs un varētu atpūtināt spēlētājus, komandām katra spēle ir jāuztver par "play off" maču, lai iekļūtu labāko sešiniekā. Kā jau Luka teica, sekas var būt milzīgas."

"Es uzskatu, ka tā ir milzīga kļūda," norādīja sacīja Kubans.

NBA "play in" turnīru ieviesa pagājušajā sezonā, kad saīsinātajā sezonā vajadzēja noskaidrot izslēgšanas spēļu dalībniekus. Tajās piedalījās komandas, kas pārāk tālu neatpalika no izslēgšanas spēļu zonas, un tās ieguva iespēju pagarināt savu sezonu.

Šajā sezonā formāts ir nedaudz mainījies. Pēc regulārā čempionāta konferenču septīto un astoto vietu ieguvējas "play in" turnīrā aizvadīs savstarpējo spēli, un uzvarētājs garantēs septīto pozīciju. Savukārt šī mača zaudētājs cīnīsies par vietu izslēgšanas spēlēs ar regulārā čempionāta devītās un desmitās vietas ieguvēju dueļa uzvarētāju. Šī dueļa uzvarētājs iegūs pēdējo ceļazīmi uz izslēgšanas spēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!