Grieķijas basketbola klubs Atēnu "Panathinaikos Opap" teju vienojies ar Latvijas izlases saspēles vadītāju Jāni Strēlnieku, kurš tādējādi pametīs Pireju "Olympiacos", lai pievienotos kluba mūžsenajiem pretiniekiem, vēsta medijs "Sportando".

Spēlētāja aģents Artūrs Kalnītis drīz ieradīsies Atēnās, lai oficiāli tiktu noslēgts līgums, ziņo medijs.

Arīdzan šosezon neiztika bez konflikta, kurā bija iesaistītas gan tobrīd Jāņa Strēlnieka un Jāņa Timmas pārstāvētā "Olympiacos" vienība, gan Atēnu "Panathinaikos".

"Olympiacos" komanda februārī, protestējot pret tiesāšanu, pameta Grieķijas kausa pusfināla spēli tā pirmajā puslaikā. Tobrīd Pirejas vienība ar 25:40 bija iedzinējos pret "Panathinaikos" komandu.

Klubam par to tika atņemti seši punkti turnīra tabulā, bet vēlāk komanda šādas sankcijas izpelnījās atkārtoti, kad neieradās uz Grieķijas čempionāta spēli pret principiālo pretinieku.

Pēdējais piliens bija Grieķijas čempionāta izslēgšanas turnīra ceturtdaļfināla sērijas boikots, kurā "Olympiacos" vienībai bija jātiekas tieši ar konkurentiem "Panathinaikos". Klubs par to tika izslēgts no valsts augstākās līgas, un joprojām meklē, kurā turnīrā piedalīties nākamsezon.

Skaidrs, ka vienība turpinās piedalīties ULEB Eirolīgā, kurā arī sagaidāmas vismaz divas konkurentu savstarpējās spēles.

Iepriekš jau ziņots, ka 29 gadus vecajam Strēlniekam bija piedāvājums pievienoties Maskavas apgabala "Himki" komandai, kur no "Olympiakos" aizvadītajā sezonā tika izīrēts cits latvietis Jānis Timma. Krievijas klubs nodrošinājis iespēju nākamsezon spēlēt ULEB Eirolīgā, kā arī ar to par divu gadu sadarbību jau vienojies Timma.

Tāpat Strēlniekam bija piedāvājums no ULEB Eirokausa čempiones "Valencia Basket" no Spānijas. Arī šī vienība jaunajā sezonā cīnīsies Eirolīgā.

Latvijas basketbolistam ar šo vasaru noslēdzas divu gadu līgums ar Grieķijas grandu Pirejas "Olympiakos". Strēlnieks aizvadītajā sezonā 20 ULEB Eirolīgas spēlēs vidēji guva 8,8 punktus, veica 2,0 rezultatīvas piespēles un izcīnīja 1,9 atlēkušās bumbas. Savukārt Grieķijas čempionātā viņš 13 mačos caurmērā guva 6,3 punktus un veica 2,3 rezultatīvas piespēles.

Saspēles vadītājs karjeras laikā pārstāvējis arī "Ventspils", Sanktpēterburgas "Spartak", Kijevas "Budiveļņik" un Bambergas "Brose" komandas.

Abu klubu naidīgās attiecības iepriekš piedzīvojis cits Latvijas basketbolists Jānis Blūms. Basketbolists 2014./2015. sezonas laikā pārstāvēja "Panathinaikos" vienību un piedalījās spēlē, kurā grieķu līdzjutēji izskrēja laukumā. Komandu pārstāvjiem drošības labad nācās doties uz ģērbtuvēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!