Foto: FIBA

Latvijas izlases basketbolists Mārtiņš Meiers pirmdien iemeta astoņus punktus VTB Vienotās līgas regulārā čempionāta mačā, kamēr viņa pārstāvētā Krasnojarskas "Jeņisej" komanda viesos ar 71:101 (21:16, 14:23, 19:33, 17:29) pārliecinoši piekāpās Krievijas grandam Maskavas CSKA.

Meiers šajā mačā laukumā pavadīja 18 minūtes un 28 sekundes, kuru laikā grozā raidīja trīs no pieciem divpunktu metieniem un abus "sodiņus".

Tāpat latvieša kontā divas atlēkušās bumbas, viena kļūda, viena pārtverta bumba, četras piezīmes un divi izprovocēti noteikumu pārkāpumi.

CSKA komandas sastāvā uzvaru ar 22 punktiem sekmēja Džoels Bolombijs, kamēr "Jeņisej" rindās rezultatīvākais ar 15 punktiem bija D'Endželo Herisons.

Vienotās līgas kopvērtējuma līderes šobrīd ar deviņiem panākumiem tikpat dueļos ir Maskavas CSKA un Maskavas apgabala "Himki" vienības. Tikmēr Krasnojarskas "Jeņisej" ar trīs uzvarām desmit mačos ir devītā, bet Jāņa Blūma pārstāvētā Permas "Parma", ko vada Nikolajs Mazurs, ar diviem panākumiem astoņās cīņās atrodama 11.pozīcijā.

Savukārt Latvijas vicečempione "VEF Rīga" ar divām uzvarām desmit dueļos ir pēdējā 14 komandu konkurencē.

Šajā Vienotās līgas sezonā regulārajā turnīrā startē 14 komandas, aizvadot divu apļu turnīru un pēc tam astoņām labākajām kvalificējoties "play-off" cīņām. Turnīrā startē deviņas Krievijas komandas, kā arī pa vienai vienībai no Latvijas, Igaunijas, Baltkrievijas, Kazahstānas un Polijas.

Iepriekšējā sezonā par čempioniem tika kronēti Maskavas CSKA basketbolisti, kuri finālsērijā ar 3-0 pārspēja "Himki" vienību.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!