Foto: F64

Latvijas basketbolists Mareks Mejeris trešdien no Spānijas spēcīgākā čempionāta (ACB) komandas "Fuenlabrada" tika izīrēts šīs valsts otrās līgas - LEB "Gold" - vienībai Burgosas "Autocid", vēsta klubs.

Oficiāla Mejera prezentācija tiek plānota ceturtdien.

Mejeris "Fuenlabrda" vienībai pievienojās tikai pirms šīs sezonas, noslēdzot līgumu uz četriem gadiem. Tomēr šajā sezonā latvietis tā arī nespēja atrast vietu komandā, jo deviņu spēļu laikā, kurās devās laukumā, viņš vidēji nospēlēja vien nepilnas 11 minūtes, gūstot divus punktus un izcīnot divas bumbas zem groziem.

Zīmīgi, ka pirms pievienošanās "Fuenlabrada" Mejeris jau divas sezonas aizvadīja LEB "Gold" čempionātā, spēlējot "Knet" vienības rindās.

Pašlaik 22 gadus vecais Mejeris iepriekšējā sezonā LEB "Gold" čempionātā nospēlēja 26 spēles, vidēji ik mačā guva 9,3 punktus, kā arī izcīnīja 5,3 atlēkušās bumbas, vidēji uz laukuma pavadot 24 minūtes.

Ar savu sniegumu Mejeris palīdzēja klubam saglabāt vietu Spānijas otrajā līgā, sērijā līdz trim uzvarām ar rezultātu 3-2 pārspējot "Ourense" vienību.

Pirmajā sezonā viņam padevās krietni pieticīgāks sniegums - 32 spēlēs vidēji trīs punkti un divas atlēkušās bumbas, vidēji mačā nospēlējot 11 minūtes.

Kā ziņots, Mejeris iepriekšējā vasarā bija devies uz ASV, lai atrādītos Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubiem un cerētu uz izdevību tikt izraudzītam draftā. Taču cerības nepiepildījās un latvieti neizvēlējās neviena NBA komanda. Savukārt pēc tam viņš Latvijas izlases rindās startēja Eiropas čempionāta finālturnīrā.

Šosezon "Autocid" komanda 17 spēlēs tikusi pie 12 uzvarām, kas LEB "Gold" kopvērtējumā ļauj ieņemt trešo vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!