Foto: F64

Latvijas vicečempiones basketbolā "Ventspils" spēlētājiem FIBA Eiropas kausa izšķirošajā mačā par vietu turnīra astotdaļfinālā galvenais uzdevums bija pašiem maksimāli koncentrēties cīņā par uzvaru, uzskata komandas galvenais treneris Kārlis Muižnieks.

"Ventspils" ar 69:62 (23:18, 20:17, 14:13, 12:14) trešdien izbraukumā "Lukoil Academic" no Bulgārijas un iekļuva izslēgšanas spēlēs, kur sacentīsies ar Izraēlas vienību Rišonlecijonas "Maccabi Rand Media".

"Mūsu uzdevums nebija pievērst uzmanību tam, ar cik lielu atdevi spēlēja laukuma saimnieki un vai viņi cīnījās par visiem 100%. Protams, ka mēs zinājām, ka viņiem šajā spēlē nekas neizšķiras, taču mēs tam nepievērsām uzmanību. Mūsu uzdevums bija sava spēle, pašiem maksimāli koncentrēties cīņā par uzvaru. Nedomāju, ka bulgāri šo maču aizvadīja pa roku galam. Tāpat bija cīņa, bija emocijas no viņu puses, noteikti katram spēlētājam bija savi uzdevumi." kluba preses dienestam sacīja Muižnieks.

"Mūsu atbildības slogs bija liels un ar to arī varētu izskaidrot kritumus. Pēc tam, kad bijām sasnieguši it kā izšķirošu pārsvaru, pēkšņi iestājās neizskaidrojams kritums un pēc tam arī lieka nervozitāte. Tomēr spēlētāji prata saņemties, izšķirošajos brīžos būt aukstasinīgiem un izcīnīt tik nepieciešamo uzvaru," sacīja speciālists. "Izcīnot pirmo vietu grupā, esam ieguvuši sava laukuma priekšrocības. Līdz pirmajai spēlei vēl ir laiks un šajā laikā esam plānojuši papildināt sastāvu ar vienu spēlētāju. Ļoti ceram, ka jau tuvākajā laikā sabiedrību informēsim par šo jaunieguvumu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!