Foto: DELFI

Latvijai nav iemesla būt neapmierinātai ar 2015.gada Eiropas basketbola čempionāta izlozi, taču arī paršpārliecinātībai nav pamata, uzskata Latvijas Basketbola savienības (LBS) izlašu direktors Māris Jučmanis.

"Nevaram būt pašpārliecināti, tomēr nav iemesla būt neapmierinātiem ne no sportiskā, ne ekonomiskā viedokļa. No otrā groza F grupā iekritusī Zviedrijas izlase ir respektējama sāncense, tomēr bija iespējami arī daudz sarežģītāki varianti – Krievija, Izraēla, Gruzija, Maķedonija..." intervijā LBS mājas lapā saka Jučmanis. "Mazliet nepaveicās tikai pēdējā brīdī, kad izloze ceturtā groza komandai Rumānijai ierādīja vietu mūsu grupā un kļuva skaidrs, ka būs jāaizvada sešas spēles nevis tikai četras. Rumāņus labi atceramies no 2012.gada kvalifikācijas turnīra, kad divreiz viņus uzvarējām."

Latvijas basketbolisti ielozēti F grupā, kurā vēl būs Zviedrija, Slovākija un Rumānija. Kvalifikācijas turnīra spēles risināsies no 10.-27.augustam, aizvadot divus apļus - ar katru pretinieku spēle mājās un viesos.

http://www.delfi.lv/sports/news/basketball/news/latvijas-basketbolisti-uzzinajusi-eurobasket-2015-pretiniekus-kvalifikacija.d?id=44099147#ixzz2sHAARe9w

Gatavoties nākamā gada Eiropas čempionātam Latvijas izlase sāks nākamā gada jūnija beigās, sešas nedēļas pirms turnīra sākuma. "Pēdējos gados praksē esam pārliecinājušies, ka tas ir optimāls laiks, lai sasniegtu labu kondīciju," norāda izlašu direktors, atklājot, ka sarunas par pārbaudes spēlēm iesāktas ar Lietuvas, Gruzijas un Lielbritānijas komandām.

"Saglabāsim pēdējos gados iespēlēto komandas kodolu, tomēr par konkrētu kandidātu sarakstu vēl pāragri runāt. Turēsim īkšķus, lai spēlētāji veiksmīgi pabeidz sezonu klubos un izvairās no nopietnām traumām, kuras diemžēl jau piemeklējušas uz vietu izlasē reāli pretendējušos Jāni Bērziņu un Kasparu Vecvagaru," piebilst Jučmanis. "Vispirms jātiek skaidrībā ar galveno treneri. Pirmais pretendents uz šo posteni joprojām ir Ainars Bagatskis."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!