Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) finālam ceturtdien pietuvojās pašreizējā čempionvienība Maiami "Heat", kas ar 90:79 (19:23, 21:21, 30:13, 20:22) pieveica Indianas "Pacers".

Sērijā līdz četrām uzvarām "Heat" izvirzījusies vadībā ar 3-2. Abu komandu nākamā spēle, kurā "Heat" var sev nodrošināt vietu finālā, sestdien notiks "Pacers" laukumā. NBA finālā šī pāra uzvarētāju jau gaida Rietumu konferences spēcīgākā komanda Sanantonio "Spurs".

Spēles trešās ceturtdaļas sākumā "Pacers" panāca 46:40 un praktiski kontrolēja cīņas gaitu, bet tad "Heat" izdevās lauzt spēli. Nākamajās 11 minūtēs "Heat" uzvarēja ar 30:10, bet galvenais čempionu "dzinējs" bija Lebrons Džeimss, kurš šajā izrāvienā bija "autors vai līdzautors" 25 punktu gūšanā.

Visā spēlē Džeimss guva 30 punktus (16 no tiem trešajā ceturtdaļā), bet 16 punktus – Udoniss Haslems. Netipiski "klusi" šoreiz bija divi citi no "Heat" līderu trio – Devins Veids guva 10 punktus, bet Kriss Bošs tikai septiņus punktus. "Pacers" rindās labākais bija Pols Džordžs, kurš guva 27 punktus un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas, bet 22 punktus guva Rojs Haiberts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!