Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) bijušais spēlētājs un čempions Pols Pīrss uzskata, ka Latvijas izlases basketbolists Kristaps Porziņģis spētu bez Dalasas "Mavericks" līdera Luka Dončiča palīdzības vienatnē parūpēties par vienības veiksmēm uzbrukumā, medija ESPN raidījumā "The Jump" izteicās Pīrss.

"Mavericks" komanda pirmdien aizvadīja pirmo spēli šosezon bez savainotā Lukas Dončiča, izbraukumā pieveicot Austrumu konferences līdervienību Milvoki "Bucks".

"Viņš vēl tikai atgriežas laukumā pēc savainojuma un reizēm rādīs nestabilu sniegumu, kā jau tas noticis visu šo sezonu," par Porziņģa pirmo spēli bez Dončiča izteicās Pīrss. "Šis bija tikai ieskats tajā potenciālā, ko viņš atrādīja "Knicks" komandā. Kā viņš sasniegs vajadzīgo ritmu un zinās, ka uzbrukums ies cauri viņam, viņš būs spējīgs "pavilkt" komandas uzbrukumu. Ja viņš vēl kādas sešas, septiņas spēles šādi saņems bumbu, uzticēšos viņam mazliet vairāk."

Porziņģis spēlē izcēlās ar 26 punktiem, kopā ar rezerves aizsargu Setu Kariju dalot rezultatīvākā spēlētāja godu. Tieši rezervisti šosezon brīžiem kaldinājuši Dalasas vienības panākumus, vidēji spēlē gūstot 44,3 punktus. No rezervistu soliņa laukumā nākušie "Mavericks" spēlētāji tādējādi bijuši ceturtie rezultatīvākie līgā.

"Zināmā mērā uzticos Porziņģim, bet domāju, ka viņu "dziļais" rezervistu soliņš bijis viens no šīs sezonas lielākajiem stāstiem," savu viedokli pauda žurnālists Zaks Lovs. "Situācijās, kurās atpūšas gan Dončičs, gan Porziņģis, "Mavericks" pretiniekus sezonas garumā apspēlējuši ar 53 punktu pārsvaru. Viņi "nogalina" pretiniekus ar saviem rezervistiem."

Abi raidījuma viesi piekrita, ka šādas spēles bez Dončiča līdzdalības palīdzēs liepājniekam atgūt pārliecību par saviem spēkiem. Pēdējie izteikumi no komandas galvenā trenera Rika Kārlaila liecina, ka Dončičs vairs kājā nevelk speciālu drošības apavu. Tomēr viņš noteikti nepiedalīsies trešdienas spēlē pret Bostonas "Celtics" komandu, kā arī joprojām sagaidāms, ka vismaz pāris nedēļas slovēņu basketbolists laukumā nedosies.

"Noteikti! Redzot viņu trāpot šādus tālus trīspunktu metienus, saproti, ka viņš atgūst pārliecību," raidījuma vadītājai Reičelai Nikolsai piekrita Pīrss. "Brīžos, kad Dončičs nespēlē, bumba nonāks pie viņa. Ilgtermiņā šis pavērsiens var būt atslēgas punkts, domājot jau par to, kas notiks izslēgšanas spēlēs."

"Porziņģim vajadzēja šo spēli," atzina Lovs. "Viņam klusītēm bijusi nepārāk laba sezona metienu precizitātes ziņā. "Mavericks" spēlējusi visvājāk, kad laukumā atrodas viņš bez Lukas. Varbūt tagad viņi var šo tendenci pagriezt."

Dalasas komanda ar 18 uzvarām 26 spēlēs šobrīd ieņem trešo pozīciju Rietumu konferencē, bet trešdien tā uzņems Bostonas "Celtics" vienību, kura ar 17 uzvarām 24 spēlēs atrodas trešajā vietā Austrumu konferencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!