Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vadība ceturtdien aizliedza īstenot ievērojamu pāreju, kurā Kriss Pols pārietu no Ņūorleānas "Hornets" uz Losandželosas "Lakers" komandu.

Noslēdzoties NBA lokautam, komandas sākušas aktīvas pārrunas savā starpā un arī ar pašiem spēlētājiem. Par līdz šim skaļāko pāreju tika paziņots jau ceturtdien. Tajā Pola vietā uz "Hornets" būtu devies Lamārs Odoms, bet vēl viens "Lakers" basketbolists Po Gasols pārietu uz Hjūstonas "Rockets".

Tikmēr sastāva pārbūvi veicošā "Rockets" komanda uz "Hornets" nosūtītu Luisu Skolu, Kevinu Martinu, Goranu Dragiču un vēl dotu Ņūorleānas vienībai 2012.gada NBA drafta pirmās kārtas izvēles tiesības.

Tomēr neilgi pēc paziņojuma par vienošanās panākšanu, līga pavēstīja, ka neakceptēs šo pāreju.

Kā ziņots, ceturtdien oficiāli noslēdzās NBA lokauts, jo spēlētāji un klubu īpašnieki noslēdza jauno kolektīvo līgumu. Šis līgums tika noslēgts, lai vairāk palīdzētu mazajiem klubiem, kuri nespēj konkurēt ar finanšu ziņā daudz bagātākajām vienībām. Savukārt Pola darījums būtu bijis tieši tāds, pret ko līga centās cīnīties.

Kā vēstīja ESPN, kolektīvā līguma noslēgšanas sanāksmē vairāku NBA klubu īpašnieki izrādījuši neapmierinātību ar Pola darījumu un pieprasījuši līgas komisāram Deividam Sternam iejaukties.

Kopš pagājušā gada decembra "Hornets" komanda pieder pašai līgai, kas to pārņēma no izveidotāja Džordža Šina.

26 gadus vecais Pols, kuram līgums ar "Hornets" noslēgsies pēc šīs sezonas, aizvadītajā čempionātā vidēji mačā guva 15,8 punktus un izpildīja 9,8 rezultatīvas piespēles. 2008.gadā viņš palīdzēja ASV izlasei triumfēt Pekinas olimpiskajās spēlēs.

Kā ziņots, piektdien sāksies komandu pirmssezonas treniņnometnes, kā arī būs atļaut noslēgt līgumus ar brīvajiem aģentiem.

Jaunajai NBA sezonai bija plānots sākties 1.novembrī, tomēr tagad pirmie mači tiks aizvadīti 25.decembrī. Saspiestā kalendārā katra no komandām aizvadīs pa 66 mačiem.

Regulārā sezona noslēgsies 26.aprīlī, bet divas dienas vēlāk sāksies izslēgšanas spēles.

Iepriekšējais NBA lokauts notika 1998./1999.gada sezonā, kad regulārais čempionāts tika saīsināts no 82 līdz 50 spēlēm. Sezonā arī nenotika NBA Visu zvaigžņu spēle, un amerikāņi nevarēja pārstāvēt savu valstsvienību 1998.gada pasaules čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!