Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Bostonas "Celtics" aizsargs Markuss Smārts, kā arī trīs citi Covid-19 izslimojuši basketbolisti ziedos asinis jauna medikamenta izpētei, ziņo medijs ESPN.

Smārts bija viens no 14 līgas pārstāvjiem, kurš inficējies ar Covid-19. Basketbolists pirmdien apstiprināja, ka slimību izslimojis, bet jau otrdien apliecināja, ka ziedos savas asinis, lai tās varētu izmantot zāļu radīšanas procesā.

Anesteziologs Maikls Džoiners apliecinājis, ka vismaz četri slimību izslimojuši spēlētāji ziedos asinis eksperimentālam medikamentam, kas varētu palīdzēt riska grupas pacientiem atgūties no vīrusa. Pārējo trīs basketbolistu identitātes nav atklātas.

NBA vadība svētdien sazinājās ar NBA komandu ārstiem, lai iedvesmotu spēlētājus piedalīties izpētē, ziņo medijs "ABC News", kura rīcībā nonācis šāds dokuments.

Savukārt Džoiners izteicies, ka profesionāli sportisti var būt it īpaši vērtīgi plazmas donori.

"Šie ir lieli vīri, kuriem ir daudz plazmas," atzīst Džoiners. "Fiziski trenētiem cilvēkiem arī bieži mēdz būt palielināts plazmas daudzums."

ASV šobrīd konstatēti 188 529 koronavīrusa Covid-19 gadījumi, kas ir lielākais skaits visā pasaulē. Valstī nomiruši jau 4055 cilvēki, kuri bija inficējušies ar vīrusu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!