Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionāta komandas Oklahomasitijas "Thunder" spēlētājs Rasels Vestbruks esot devis savu piekrišanu aizmainīšanai uz citu komandu, vēsta ESPN.

"Thunder" aizvadītajā nedēļas nogalē negaidīti uz Losandželosas "Clippers" aizmainīja citu savu superzvaigzni Polu Džordžu. Pretī Oklahomasitijas komanda saņēma saspēles vadītāju Šeju Džildžesu-Aleksandru un uzbrucēju Danilo Galinari, kā arī piecas nākotnes drafta izvēles.

Pēc šī darījuma "Thunder" izredzes cīnīties par NBA čempionu titulu ir krietni sarukušas, tāpēc arī Vestbruks būtu ar mieru pēc 11 gadu ilgas spēlēšanas Oklahomasitijā izmēģināt savus spēkus citur.

Vestbruks būtu ar mieru spēlēt Maiami "Heat", liecina ESPN rīcībā esošā informācija, tomēr viņu aizmainīt nebūs viegls uzdevums. 30 gadus vecajam basketbolistam šobrīd ir spēkā iespaidīgs līgums, un nākamo četru sezonu laikā viņš saņems 170 miljonu dolāru lielu algu. Lai "Heat" varētu iegūt Vestrbruku, būtu jāveic sarežģīts trīs komandu maiņas darījums.

Vestbruks savā karjerā 128. reizes izcēlies ar "triple-double", turklāt savos vidējos statistikas rādītājos viņš iepriekšējās trīs sezonas gūtajos punktos, savāktajās atlēkušajās bumbās un izdarītajās piespēlēs izcēlies ar divciparu skaitļiem.

"Heat" šajā starpsezonā pastiprināja sastāvu ar Džimiju Batleru, bet Vestbruka piesaistīšana varētu viņiem palielināt izredzes pacīnīties par augstu vietu Austrumu konferencē.

Šī NBA starpsezona ir viena no karstākajām līgas vēsturē, jo vairākas zvaigznes ir mainījušas komandas. Kavai Lenards pārgāja uz "Clippers", Entonijs Deiviss pievienojies Losandželosas "Lakers", Kevins Durants un Kairijs Īrvings pārstāvēs Bruklinas "Nets", Els Horvords turpinās karjeru Filadelfijas "76ers", Kemba Volkers spēlēs Bostonas "Celtiks", kā arī notikuši vēl vairāki ievērojami darījumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!