Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Goldensteitas "Warriors" līderis un divkārtējais līgas vērtīgākais spēlētājs Stefens Karijs atzinis, ka viņam basketbola groza uzstādīšana pie savām mājām prasījusi piecas stundas, vēstīts medija "The Wall Street Journal" rakstā.

Koronavīrusa Covid-19 radītā NBA pārtraukuma dēļ Karijs nebija 16 dienas spēlējis basketbolu, kas, neskaitot savainojumus, esot bijis ilgākais šāds periods viņa karjerā. Šī iemesla dēļ viņa sieva pasūtījusi basketbola grozu, lai to varētu uzstādīt uz piebraucamā ceļa pie Kariju ģimenes mājas. Tomēr basketbolistam uzdevums radījis sarežģījumus.

"Skatīšanās uz instrukcijām mani jau nomāca," teica Karijs, kurš atzina, ka darbs paveikts pēc "ļoti nopietniem pūliņiem", kuri prasījuši piecas stundas.

"Sākotnēji biju par sevi ļoti pārliecināts. Taču šī pārliecība izgaisa diezgan ātri," atklāja basketbolists.

Drīz vien Karijam nācās iegādāties arī jaunu basketbola bumbu, kas būtu piemērota lietošanai ārā, jo viņa pirmā bumba nokalpojusi vien pusotru dienu.

Brīvajā laikā "Warriors" komandas saspēles vadītājs spēlē golfu, kā arī pilda savas vecākās meitas skolotāja pienākumus. Goldensteitas vienība arī spēj aizvadīt nosacītus treniņus, rītos satiekoties uz kopīgiem izbraucieniem ar velosipēdiem. Tajos ar "maniakālu sacensību garu" izceļoties komandas uzbrucējs Dreimonds Grīns.

""Tour de Warriors" sacensībās esmu virs vidējā līmeņa, bet uz goda pjedestāla vēl netieku," ironizēja Karijs. "Man jāsaprot kā, lai tur tieku. Vienmēr jācenšas sev izvirzīt mērķus."

32 gadus vecais basketbolists sezonas ievadā salauza roku, bet martā paspēja atgriezties laukumā tikai uz vienu spēli. Kopā sezonas laikā Karijs aizvadīja piecus mačus, bet pagājušā gada fināliste "Warriors" ar 15 uzvarām 65 mačos ieņēma pēdējo vietu līgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!