Foto: EPA/LETA
Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Ņūdžersijas "Nets" īpašnieks, Krievijas dārgmetālu magnāts Mihails Prohorovs trešdien atteicās no idejas veikt vērienīgu spēlētāju maiņas darījumu.

Apjomīgā maiņas darījuma rezultātā Prohorovs bija cerējis "Nets" komandai piesaistīt tādas NBA zvaigznes kā Karmelo Entoniju, Čonsiju Bilapsu un Ričardu Hemiltonu.

Tomēr Prohorovs no šāda maiņas darījuma atteicies, lēmumu pamatojot ar to, ka viņš nevēlas pārmaksāt.

Entonijs un Bilapss šobrīd spēlē Denveras "Nuggets" komandā, bet Hemiltons pārstāv Detroitas "Pistons" vienību.

Prohorovs atzina, ka maiņa nojukusi tādēļ, ka "Nets" vadībai neizdevās vienoties ar Entoniju.

Tāpat krievu biznesmenis atzina, ka viņam nav paticis veids, kādā risinājās pārrunas ar Entoniju. Lielu sašutumu Prohorovā izraisīja fakts, ka tas viss plaši tika atspoguļots medijos.

Kā atzina Prohorovs, sarunas par Entonija iespējamo pievienošanos atstāja sliktu iespaidu uz "Nets" komandas spēlētājiem, kas, iespējams, maksājis uzvaras pāris NBA regulārā čempionāta mačos.

Par "Nets" īpašnieku Prohorovs, kurš tiek uzskatīts par vienu no bagātākajiem cilvēkiem Krievijā, kļuva šīs sezonas sākumā, iegādājoties 80% komandas akciju.

Prohorovs jau 2009.gadā "Nets" akciju kontrolpaketes īpašniekam Brūsam Ratneram piedāvāja simbolisku naudas summu, taču solīja finansēt komandas jaunās arēnas būvniecību, kuras kopējās izmaksas tiek plānotas aptuveni 700 miljonu ASV dolāru (334,6 miljonu latu) apmērā.

Paredzams, ka jau 2012.gadā "Nets" vienība pārcelsies no Ņūdžersijas uz Bruklinas rajonu Ņujorkā, kur arī tiks būvēta jaunā arēna ar 18 000 skatītāju sēdvietu, kas būs daļa no 3,5 miljardu ASV dolāru (1,7 miljardu latu) vērta sporta, biznesa un dzīvojamo ēku kompleksa būvniecības projekta.

NBA Austrumu konferences kopvērtējumā "Nets" komanda ar 11 uzvarām un 31 zaudējumu pašreiz ieņem pirmspēdējo, 14.vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!