Foto: F64

Latviešu basketboliste Sabīne Niedola piektdien guva 15 punktus un izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, taču tas neglāba Zārluī "Royals" komandu no zaudējuma Vācijas čempionāta finālsērijas pirmajā spēlē.

"Royals" viesos sīvā cīņā ar 71:75 (19:20, 21:23, 17:20, 14:12) zaudēja iepriekšējo trīs sezonu valsts čempionei Vaserburgas TSV 1880, sērijā līdz trīs uzvarām nonākot iedzinējos ar 0-1.

Niedola spēlēja 33 minūtes un 23 sekundes, kas bija lielākais laiks viesu komandā. Viņa trāpīja septiņus no 12 divpunktu metieniem un vienu no trīs soda metieniem, kļūstot par rezultatīvāko "Royals" rindās.

Latviete arī izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, izdarīja trīs rezultatīvs piespēles un pārķēra divas bumbas, taču arī pieļāva piecas kļūdas un nopelnīja četras personiskās piezīmes.

Uzvarētājām rezultatīvākā ar 23 punktiem bija Šeilani Pedija. Vaserburgas komanda šosezon vietējā čempionātā vēl nav zaudējusi, izcīnot 27 panākumus tikpat mačos.

Sērijas otrā spēle svētdien notiks Zārluī komandas laukumā, bet trešais mačs nākamajā trešdienā atkal tiks aizvadīts Vaserburgā.

Jau ziņots, ka ceturtdaļfinālā "Royals" ar 2-0 uzveica Rotenburgas "AVIDES Hurricanes" spēlētājas, bet pusfinālā ar 2-0 pārspēja "Herner TC" komandu.

Regulārajā čempionātā Niedolas komanda ieņēma otro vietu ar 19 uzvarām 22 mačos, bet Vaserburgas TSV 1880 bija pirmās ar 22 uzvarām tikpat spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!