Foto: FIBA
Nigērijas basketbola izlase otrdien devusies uz Ķīnu, kur 31. augustā sāksies 2019. gada Pasaules kauss basketbolā, lai gan komandas basketbolisti vēl nedēļas nogalē pauda bažas par valstsvienības finansiālo stāvokli, kuru Nigērijas basketbola federācija (NBFF) risinājusi, ņemot aizņēmumu, ziņo portāls "Eurohoops.net".

Jau ziņots, ka pāris nedēļas pirms turnīra sākuma neizmaksātu prēmiju un neadekvātu medicīnisku apstākļu dēļ streiku sāka Kotdivuāras basketbola izlases pārstāvji. Streku pagājušo ceturtdien, 15. augustā pieteica arī Venecuēlas basketbolisti, kuru federācija bija ieslīgusi parādos izlases apdzīvotajai viesnīcai Itālijā.

Savukārt nigēriešu basketbolisti tik radikāļus soļus nespēra.

"Divas nedēļas pirms Pasaules kausa Nigērijas sporta komisija atsakās mums piešķirt treniņiem, ceļošanai un pārtikai atvēlēto naudu," sociālajā vietnē "Twitter" rakstīja viens no komandas līderiem Ekpe Udo. "Mums ir īpaša komanda. Iespējams, labākā, Nigērijas izlase jebkad. Ceru, ka situācija tiks atrisināta drīz. Neesmu gan par to pārsteigts..."

Udo atbalstu pauda arī bijušais Dāvja Bertāna komandas biedrs Sanantonio "Spurs" vienībā Čimezie Metu, paužot bažas par šo pašu situāciju un cerot, ka autoritātes spēs problēmu atrisināt.

Tomēr 2015. gada Āfrikas basketbola čempionāta uzvarētāja pirmdien devās uz Ķīnu. Nigērijas basketbola federācija pagaidām veikusi aizņēmumu, taču federācija cer, ka valsts valdība vēl piešķirs iepriekš apsolīto naudu.

Nigērijas sastāvā pirms čempionāta gatavojies jau iepriekš minētais, septiņus gadus NBA pavadījušais Ekpe Udo, kurš savulaik Goldensteitas "Warriors" komandā bija Andra Biedriņa komandas biedrs, kā arī 2017. gadā Stambulas "Fenerbahce" sastāvā kļuva par ULEB Eirolīgas čempionu un finālčetrinieka vērtīgāko spēlētāju.

Tāpat komandu pārstāv deviņas sezonas NBA aizvadījušais uzbrucējs Alfaruks Aminu, topošais Minesotas "Timberwolves" komandas otrgadnieks Džošs Okogijs un pieredzējušais Eirolīgas centrs Maikls Eriks.

Ķīnā organizētais Pasaules kauss norisināsies no 31. augusta līdz 15. septembrim. Tajā sacentīsies 32 izlases, bet Nigērijas valstsvienībai kopā ar Argentīnas, Dienvidkorejas un Krievijas izlasēm paredzēta vieta B apakšgrupā. No grupu turnīra astotdaļfinālam kvalificēsies divas izlases.

Nigērijas basketbola izlase divreiz spēlējusi gan pasaules čempionātos, gan olimpiskajās spēlēs. Tās augstākais sasniegums šajos turnīros bijusi izcīnītā desmitā vieta 2012. gada Londonas olimpiskajās spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!