Serbijas basketbola granda Belgradas "Partizan" galvenais treneris Žeļko Obradovičs otrdien saņēma jautājumu par Latvijas izlases basketbolistu Rodionu Kurucu, kurš piecas spēles pēc kārtas nav bijis komandas pieteikumā. Pieredzējušais speciālists noteica, ka tā ir viņa izvēle, bet pie viena pasmējās par žurnālista jautājumu.

Belgradas "Partizan" komanda otrdien ULEB Eiropas kausa spēlē izbraukumā ar rezultātu 93:71 pārspēja Vroclavas "Slask" komandu, izcīnot 11. uzvaru 15 mačos.

Spēle varēja izvērsties par divu Latvijas basketbolistu dueli, taču šāds notikums izpalika. "Slask" komandas centra pozīcijas basketbolists Mārtiņš Meiers jau divas nedēļas nespēlē savainojuma dēļ. Savukārt jau piekto spēli pēc kārtas "Partizan" pieteikumā netika iekļauts Rodions Kurucs, par kuru oficiāli paziņojumi nav manīti.

Belgradas vienības galvenajam trenerim Žeļķo Obradovičam pirmais jautājums preses konferencē tika uzdots tieši par Kurucu un viņa nespēlēšanu Vroclavā. Kolorītais speciālists nevairījās atbildes laikā pasmieties.

"Rodiona Kuruca šeit nav mana lēmuma dēļ. Kā jau vienmēr, esmu cilvēks, kuram rūp visi spēlētāji un komandas intereses. Un man ļoti patīk šāda veida jautājumi, kad kāds man prasa par vienu spēlētāju, bet pārējie 12 nav svarīgi. Ļoti labi! Un ļoti smieklīgi. Paldies gan par jautājumu," noteica Obradovičs.

Rodions Kurucs šosezon laukumā devies 26 spēlēs, vidēji laukumā pavadot 15,3 minūtes un gūstot 4,5 punktus. Uzbrucējam šī ir atgriešanās Eiropā pēc trim Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) pavadītām sezonām.

Cēsnieks laukumā pēdējo reizi devās 6. martā, kad "Partizan" vienība principiālā derbijā pieveica Belgradas "Crvena Zvezda" komandu (98:84). Kurucs šajā spēlē 11 minūtēs atzīmējās ar diviem punktiem un divām rezultatīvām piespēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!