Foto: AFP/Scanpix

"Ogre" sestdien "Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā (LIBL) savā laukumā pieveica Raplas "Avis Utilitas", izcīnot trešo uzvaru pēc kārtas.

"Ogre" mājās uzvarēja ar 92:75 (28:21, 16:25, 32:9, 16:20).

Mājiniekiem Edgars Lasenbergs izcēlās ar 23 punktiem, desmit rezultatīvām piespēlēm un piecām atlēkušajām bumbām. 18 punktus guva Kārlis Apsītis, pa 15 punktiem - Renārs Magone un Rihards Zēbergs, kuri sakrāja attiecīgi astoņas un sešas atlēkušās bumbas.

Viesiem 19 punktus guva Kendels Stīvenss, 16 - Tailers Čīzs, 13 punktus un deviņas rezultatīvas piespēles sakrāja Raits Rīvo Lāne, bet 12 punktus guva Obrads Tomičs.

Ogrēnieši ar desmit uzvarām un astoņām neveiksmēm turnīra tabulā apsteidza Raplas komandu, kurai ir tāda pati bilance, ieņemot attiecīgi septīto un astoto vietu.

Laukuma saimnieki pēdējās divās spēlēs bija izcīnījuši uzvaras, vispirms ar 79:78 pārspējot "Ventspili" un ar 63:61 gūstot panākumu pār "Latvijas Universitāti". Tikmēr Igaunijas vienība piedzīvoja divas neveiksmes pēc kārtas, ar 74:81 piekāpjoties ventspilniekiem un ar 73:95 atzīstot līgas līderes Slobožanskas "Prometey" pārākumu.

Abas komandas šosezon jau bija tikušās, Ogres basketbolistiem viesos ar 71:81 atzīstot "Avis Utilitas" pārākumu.

Latviju turnīrā pārstāv sešas komandas - "VEF Rīga", "Ventspils", "Ogre", "Latvijas Universitāte", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" un "Liepāja". Igaunija ir pārstāvēta ar deviņām komandām - "Parnu Sadam", "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits", Tallinas "Kalev"/"Cramo", Tallinas "TalTech", Raplas "Avis Utilitas", Rakveres "Tarvas", Tallinas "Kalev"/"Audentes", "Viimsi" un jaunpienācēja "Keila". Tāpat turnīrā sacenšas arī Ukrainas komanda Slobožanskas "Prometey". Ukrainas vienība LIBL sacensībās piedalās pirmoreiz.

Latvijas un Igaunijas labākie vīriešu basketbola klubi apvienotā čempionātā pirmo reizi spēlēja 2019.gada sezonā, kad piedalījās 15 komandas. "Final 4" turnīrā par līgas pirmajiem uzvarētājiem kļuva "Ventspils" basketbolisti.

Pērn par LIBL čempioniem tika kronēti "VEF Rīga" basketbolisti, kuri izšķirošajā mačā pārspēja "Viimsi", bet bronzas godalgas izcīnīja "Parnu Sadam".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!