Foto: DELFI

"Ogre"/"Kumho Tyre" vienība trešdien "Triobet" Baltijas Basketbola līgas (BBL) divu šīs sezonas debitantu duelī savā laukumā pārliecinoši ar 77:59 (19:10, 20:8, 17:15, 21:26) uzvarēja Mogiļevas "Borisfen" vienību no Baltkrievijas, tiekot pie otrās uzvaras turnīrā.

Uzvarētājiem Kārlis Apsītis guva 21 punktu un izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, bet komandas kapteinis Gints Antrops, kā arī Guntis Sīpoliņš katrs iemeta pa 15 punktiem. Tikmēr viesiem ar 14 punktiem izcēlās lietuvietis Vitauts Kamaruns.

"Ogre"/"Kumho Tyre" uzvaras pamatus ielika jau pirmajā puslaikā, pēc kura atradās vadībā ar 39:18, turpinājumā bez lielām raizēm saglabājot pārsvaru.

Ogres klubs BBL čempionātu sāka ar sīvā cīņā pagarinājumā piedzīvotu zaudējumu 82:86 pret "Jēkabpili", taču pirms nedēļas tika pie savas pirmās uzvaras šajā turnīrā, viesos pārliecinoši ar 101:79 uzvarot Igaunijas klubu Rakveres "Tarvas".

Savukārt "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) čempionātu "Ogre"/"Kumho Tyre" sāka negaidīti labi, jo uzvarēja valsts čempioni "Valmiera"/ORDO un "Jūrmala"/"Fēnikss" komandu, šiem mačiem pa vidu gan zaudējot "Ventspils" komandai. Turpinājums gan nebija tik veiksmīgs, jo LBL ogrēniešiem tagad ir trīs zaudējumu sērija.

Jau ziņots, ka oktobra vidū Ogres komanda noslēdza līgumu ar Latvijas izlases basketbolistu Kasparu Bērziņu, kurš ir ārzemju vienības meklējumos. Bērziņš ir piedalījies divos LBL mačos, taču BBL spēlēs viņš komandas pieteikumā nav iekļauts.

Tikmēr otra BBL debitantes "Borisfen" dalību turnīrā sāka tikai otrdien, kad ar 68:102 kapitulēja Lietuvas klubam Pasvāles "Pieno žvaigždes". Savukārt Baltkrievijas čempionātā "Borisfen", kas iepriekšējos divus gadus ir izcīnījusi bronzas medaļas, jauno sezonu ir sākusi ar divām uzvarām.

"Borisfen" līdzīgi kā Kazahstānas klubs Atirau "Barsi", BBL čempionātā visas spēles aizvadīs viesos.

B apakšgrupā līdere ar trim uzvarām trijos mačos ir Lietuvas vienība "Pieno žvaigždes", bet Latvijas čempionei "Valmiera"/ORDO ir divas uzvaras divās spēlēs. Divi panākumi trīs mačos tagad ir "Ogre"/"Kumho Tyre" komandai, bet pa vienai uzvarai guvušas "Jēkabpils" un TTU vienības, taču Latvijas klubs ir aizvadījis divas spēles, kamēr igauņi nospēlējuši jau trīs mačus. Tikmēr "Borisfen" un "Tarvas" ir zaudējuši attiecīgi divās un trīs spēlēs.

Savukārt A apakšgrupā bez zaudējumiem ir vienīgi "Barons kvartāls" spēlētāji, kas uzvarējuši abos mačos. Pa divām uzvarām trijos mačos ir "Liepāja"/"Triobet" un Raplas "Avis" kontā, pie vienas uzvaras trijās spēlēs tikuši Ķēdaiņu "Ņevežis" basketbolisti, bez uzvarām ir "Jūrmala"/"Fēnikss" un Igaunijas komanda "Port of Parnu", bet Kazahstānas klubs Atirau "Barsi" turnīrā iesaistīsies vien decembrī.

Šajā grupā trešdien "Barons kvartāls" ar 95:84 pieveica Lietuvas komandu "Ņevežis", bet "Liepāja"/"Triobet", neskatoties uz neveiksmīgām pirmajām minūtēm, ar 78:54 uzveica "Avis" un guva ceturto uzvaru pēc kārtas visos turnīros.

Šosezon BBL čempionāta pamatturnīrā spēlē 14 komandas, kuras ir sadalītas divās grupās.

Katras grupas četras labākās vienības kvalificēsies astotdaļfinālam, kur tās spēkosies ar astoņām izliktajām komandām, kas plāno startēt Eirokausos - "Šiauliai" (Lietuva), "Tartu" (Igaunija), "Ventspils" (Latvija), Prieņu-Birštonas "Vytautas" (Lietuva), Panevēžas "Lietkabelis" (Lietuva), Utenas "Juventus" (Lietuva), Tallinas "Kalev"/"Cramo" (Igaunija) un Tallinas TLU/"Kalev" (Igaunija).

Tiesa, astoņas izliktās dalībniece BBL turnīrā iesaistīsies vien tad, ja tām neizdosies kvalificēties Eirokausu izslēgšanas sacensībām. Tādā gadījumā astotdaļfinālā atbrīvosies vietas un tam kvalificēsies labākās no izslēgšanas turnīrā neiekļuvušajām BBL komandām.

Izslēgšanas turnīrā, tāpat kā iepriekšējās sezonās, katras kārtas uzvarētāji tiks noteikti divu spēļu summā - arī finālā un cīņā par bronzas godalgām.

Komandas, kas iekļūs BBL pirmajā astoņniekā, garantēs sev vietu nākamās sezonas turnīrā.

Arī iepriekšējā sezonā BBL pamatturnīrā piedalījās 14 komandas, kas bija sadalītas divās grupās. Par sacensību čempioni jau trešo gadu pēc kārtas kļuva "Šiauliai", kas divu spēļu summā pieveica Tartu TU/"Rock".

Lietuvas komandas turnīrā triumfējušas 11 no 12 norises reizēm, bet 2013. gadā to iespēja arī Latvijas vienība "Ventspils".

Kopš 2012. gada turnīrā vairs nespēlē abas vadošās Lietuvas vienības Kauņas "Žalgiris" un Viļņas "Lietuvos rytas", turklāt to vairs nedara arī Latvijas klubs "VEF Rīga".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!