Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandu Indianas "Pacers" turpmāk vadīs bijušais Toronto "Raptors" trenera asistents Neits Bjorkgrens, otrdien ziņo NBA.

Par Bjorkgrena iespējamu pievienošanos "Pacers" dažas stundas iepriekš ziņoja vairāki NBA apskatnieki.

Bjorkgrens iepriekš divas sezonas "Raptors" komandā bija speciālista Nika Nērsa asistents. Abiem 2018./19.gada sezonā izdevās izcīnīt NBA čempiontitulu, bet vēl iepriekš 2010./11.gada sezonā NBA attīstības līgā svinēta uzvara ar Aiovas "Energy". Viņš līdz šim ir vienīgais trenera asistents, kuram izdevies izcīnīt abus titulus.

"Esam priecīgi, ka par savu galveno treneri varam saukt Neitu," teica "Pacers" basketbola operāciju vadītājs Kevins Pričards. "Veicām pamatīgu izpēti, pēc kuras secinājām, ka Neits mums ir piemērotākais kandidāts."

"Viņš ir uzvarējis čempiontitulus, tāpat viņam piemīt spēja izdomāt jaunas lietas un viņa pozitīvisms, kā arī komunikācijas prasmes ir vienkārši lieliskas."

Tikmēr pats Bjorkgrens pateicās saviem jaunajiem darba devējiem, kā arī Nērsam, kurš viņam pirms 14 gadiem piedāvāja darbu trenera arodā.

Iepriekš karjerā viņš no 2015. līdz 2018.gadam strādāja arī Fīniksas "Suns" komandā, kurā bija gan trenera asistents, gan spēlētāju attīstības treneris.

"Pacers" iepriekšējās četras sezonas vadīja Neits Makmilans, kurš darbu zaudēja pēc tam, kad komanda nepārvarēja izslēgšanas spēļu pirmo kārtu.

Bjorkgrens, kuram apritējuši 45 gadi, NBA attīstības līgā kopumā piedalījies 200 spēlēs. Bez uzvaras ar "Energy" komandu viņam 2012./13.gada sezonā ar Santakruzas "Warriors" izdevās sasniegt finālu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!