Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) finālsērijas pirmajā spēlē smagā cīņā uzvaru guva Sanantonio "Spurs", kas viesos ar 92:88 (23:24, 26:28, 20:20, 23:16) pieveica pašreizējo čempionvienību Maiami "Heat".

Par spēles galveno varoni kļuva franču basketbola zvaigzne Tonijs Pārkers, kura neticamais metiens sarežģīta situācijā pēdējās sekundēs ļāva "Spurs" panākt 92:88. Visu maču cīņa ritēja punkts punktā un viss izšķīrās spēles galotnē. "Spurs" komandas pēdējā uzbrukumā Pārkers sapinās driblā, taču bumbu nosargāja, tad nokrita uz parketa, bet piecēlās kājās, nomānīja "Heat lielāko zvaigzni Lebronu Džeimsu un neticami trāpīja grozā uzbrukuma pēdējās sekundēs. "Heat" atlika 5,2 sekundes, kurās atspēlēt četru punktu deficītu nebija reāli.

Uzvarētājiem Pārkers guva 21 punktu, bet Tims Dankans guva 20 punktus un izcīnīja 14 atlēkušās bumbas. "Heat" rindās ar "triple double" izcēlās Lebrons Džeimss (18 punkti, 18 atlēkušās bumbas un 10 rezultatīvas piespēles), bet Dveins Veids guva 17 punktus.

Sērijā līdz četrām uzvarām nākamā spēle svētdien arī notiks Maiami, bet tad komandas pārcelsies uz Sanantonio, kur aizvadīs sērijas trešo un ceturto spēli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!