Foto: EPA/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Anžejs Pasečņiks pirmdien guva septiņus punktus un realizēja divus svarīgus soda metienus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē, palīdzot Vašingtonas "Wizards" komandai izcīnīt uzvaru. Dāvis Bertāns pēc gūtā savainojuma vēl neatgriezās laukumā.

"Wizards" savā laukumā ar rezultātu 99:94 (26:17, 25:23, 23:32, 25:22) pārspēja spēcīgo Bostonas "Celtics" vienību.

Pasečņiks šajā mačā laukumā pavadīja 22 minūtes un 47 sekundes, kuru laikā realizēja divus no trim divpunktu metieniem un trīs no četriem soda metieniem. Centra pozīcijas spēlētājs izcīnīja četras atlēkušās bumbas, pārtvēra vienu bumbu, bloķēja vienu metienu, pieļāva trīs kļūdas un piecas reizes pārkāpa noteikumus. "Wizards" ar Pasečņiku laukumā iemeta pa 11 punktiem vairāk nekā ielaida.

Mājnieki teju visu spēli atradās vadībā, lai gan Bostonas komanda pastāvīgi mina uz papēžiem. Īpaši svarīgs brīdis Latvijas basketbolistam pienāca 43 sekundes pirms pamatlaika beigām, kad, rezultātam esot 93:89, Bostonas komanda apzināti pārkāpa noteikumus pret Pasečņiku. Tomēr 24 gadus vecais basketbolists trāpīja abus brīvmetienus, ļaujot "Wizards" komandai ievērojami pietuvoties uzvarai.

"Wizards" komandā rezultatīvākais ar 27 punktiem bija Išs Smits, kurš arī izcīnīja četras bumbas zem groziem un veica četras rezultatīvas piespēles. Savukārt Bostonas vienības labā 23 punktus guva Džeilens Brauns.

"Wizards" ar 12 uzvarām 36 spēlēs ieņem 12. vietu Austrumu konferencē, kuras otro pozīciju saglabā "Celtics" vienība. Bostonas kluba basketbolisti 34 spēlēs spējuši triumfēt 25 reizes.

Savukārt Latvijas basketbolista Rodiona Kuruca pārstāvētā Bruklinas "Nets" komanda viesos ar rezultātu 89:101 (22:20, 17:32, 32:23, 18:26) zaudēja Orlando "Magic" basketbolistiem. Kurucs arī izcēlās ar septiņiem punktiem, bet Bruklinas klubam tas bija jau sestais zaudējums pēc kārtas.

Kurucs šajā mačā laukumā pavadīja 12 minūtes un 12 sekundes, kuru laikā realizēja divus no trim divpunktu metieniem un vienu no diviem tālmetieniem. Cēsnieks arīdzan izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, pieļāva vienu kļūdu un vienu reizi pārkāpa noteikumus. "Nets" ar Kurucu laukumā iemeta pa diviem punktiem vairāk nekā ielaida.

Nesekmīgu sniegumu laukumā rādīja Kuruca konkurents ceturtā numura pozīcijā Taurīns Prinss, kurš trāpīja vien divus no 11 izpildītajiem metieniem, 29 minūtēs atzīmējoties ar sešiem punktiem.

"Nets" komandā rezultatīvākie bija Džo Heriss un Spensers Dinvidijs, kuri katrs guva pa 16 punktiem. "Magic" vienības labā 25 punktus guva Markels Fulcs, kurš uzstādīja jauno karjeras personīgo rekordu, bet ar 16 punktiem atzīmējās Dīdžejs Augustīns.

Šīs spēles rezultāts ļāva Orlando komandai apdzīt Bruklinas vienību turnīra tabulā, ieņemot septīto vietu Austrumu konferencē. "Magic" basketbolisti 37 spēļu laikā izcīnījuši 17 uzvaras, bet "Nets" vienība 35 spēlēs sakrājusi 16 uzvaras, kas to atbīdījusi uz astoto pozīciju.

Ceturto spēli pēc kārtas savainojuma dēļ izlaida Kristaps Porziņģis, kurš noraudzījās kā viņa pārstāvētā Dalasas "Mavericks" vienība ar rezultātu 118:110 (33:27, 28:28, 27:27, 30:28) mājās pieveica Čikāgas "Bulls" komandu.

Čikāgas komanda veiksmīgi izmantoja Porziņģa neesamību laukumā, no soda laukuma gūstot 72 punktus. Dalasas vienība šajā rādītājā atzīmējās vien ar 46 punktiem.

Rezultatīvākais uzvarētāju rindās bija Luka Dončičs, kurš atzīmējās ar 38 punktiem, 11 atlēkušajām bumbām un desmit rezultatīvām piespēlēm. Viņam ar 16 punktiem piebalsoja Dvaits Pauels, bet viesu labā 26 punktus un deviņas bumbas zem groziem sakrāja Lauri Markanens.

Dalasas komanda ar 36 spēlēs izcīnītām 23 uzvarām ieņem sesto vietu Rietumu konferencē, bet Čikāga uzvarējusi 13 no 37 spēlēm, kas "Bulls" basketbolistus ierindo desmitajā vietā Austrumu konferencē.

Porziņģis pēc spēles izteica cerību, ka varētu piedalīties komandas nākamajā spēlē trešdien, bet vēl nevarēja šādu iespējamību apstiprināt, ziņo ESPN žurnālists Tims Makmāns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!