Foto: DELFI.lt

Latvijas izlases basketbolists Žanis Peiners trešdien guva 13 punktus ULEB Eirokausa spēlē, tomēr Lietuvas vienība Panevēžas "Lietkabelis", ko trenē Artūrs Štālbergs, ar rezultātu 81:93 (20:28, 22:16, 23:19, 16:30) viesos piekāpās Jeruzalemes "Hapoel Bank Yahav" komandai no Izraēlas.

Peinera metiens pēc trim ceturtdaļām ļāva viesiem būt priekšā ar 65:63, tomēr ceturtā spēles nogriežņa pirmajā pusē "Lietkabelis" no 67:65 nokļuva iedzinējos ar 67:76, turpinājumā vairs nespējot izglābties.

Peiners laukumā bija 29 minūtes un 35 sekundes, trāpot divus no pieciem divpunktu raidījumiem, vienu no trijiem tālmetieniem un sešus no astoņiem soda metieniem.

Tāpat Peiners savāca septiņas atlēkušās bumbas, izpildīja trīs rezultatīvas piespēles, nopelnīja četras piezīmes, bet pats izprovocēja septiņus pārkāpumus, dueli noslēdzot ar 17 efektivitātes koeficienta punktiem.

Pa 14 punktiem "Lietkabelis" vienībā sameta Gerijs Teltons un Sims Jasaitis, kamēr Jeruzalemes basketbolistiem ar 19 punktiem palīdzēja Ričards Houvels.

Turnīra B apakšgrupā līdere ar pieciem panākumiem piecos mačos ir Minhenes "Bayern" no Vācijas, kam ar trim uzvarām piecos dueļos seko Podgoricas "Budučnost VOLI" no Melnkalnes, bet "Lietkabelis" ar trim uzvarām sešos mačos patlaban atrodas trešajā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!