Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Sanantonio "Spurs" galvenais treneris Gregs Popovičs pirmdien izcīnīja savas trenera karjeras 1335. uzvaru, atkārtojot Donam Nelsonam piederošo uzvaru rekordu.

Pirmdien "Spurs" basketbolisti ar rezultātu 117:110 pārspēja Losandželosas "Lakers".

Pēc nākamā "Spurs" panākuma Popovičs kļūs par uzvarām bagātāko treneri NBA vēsturē. Trešdien viņa vadītā komanda spēkosies ar Toronto "Raptors". Viņš Sanantonio vienību vada jau 26 gadus, bet pirms šīs spēles viņš iespējamo rekordu nepieminēja saviem spēlētājiem un par to nerunāja arī ar žurnālistiem.

"Es nedomāju, ka viņam tas ir svarīgi. Viņš to pat nav pieminējis. Nedomāju, ka viņš to pieminēs, kad izcīnīsim nākamo uzvaru. Tāds viņš ir," ESPN teica "Spurs" centra spēlētājs Jakobs Peltls.

Popovičs "Spurs" komandu vadījis 2028 spēlēs, bet Nelsonam vajadzēja 2398 spēles laika posmā no 1976. līdz 2010. gadam, lai ar savām komandām izcīnītu 1335 uzvaras. Neslons savas karjeras laikā vadīja Goldensteitas "Warriors", kad to pārstāvēja Andris Biedriņš, Dalasas "Mavericks", Ņujorkas "Knicks" un Milvoki "Bucks".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!