Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas izlases spēlētāja Kristapa Porziņģa pārstāvētā NBA komanda Dalasas "Mavericks" pagarinājumā ar rezultātu 110:119 (25:20, 33:28, 27:28, 18:27, 7:16) piekāpās Losandželosas "Lakers". Citā mačā Rodions Kurucs nespēja gūt punktus Bruklinas "Nets" uzvarā.

Porziņģim 16 gūti punkti un deviņas atlēkušās bumbas, bet komandas rezultatīvākais spēlētājs bija Luka Dončičs, viņam nu jau kārtējais "triple-double": 31 punkts, 15 rezultātīvas piespēles un 13 atlēkušās bumbas.

Liepājnieks mačā realizēja vien vienu no trim tālmetieniem, bija precīzs piecos divpunktu metienos no 13 un trāpīja trīs no sešiem soda metieniem. Lielāko punktu devumu – 12 – viņš pienesa pirmajā puslaikā, bet otrajā Porziņģim tik labi vairs nevedās. Arī pagarinājumā viņš aizmeta garām abus izmestos metienus.

Dalasa bija tuvu panākumam, taču pamatlaika pēdējā sekundē pēc Lebrona Džeimsa piespēles maču ar trīspunktu metienu izlīdzināja Denijs Grīns. Ja līdz tam laikam cīņa gāja punkts punktā, tad pēc pēdējā brīža izglābšanās "Lakers" pārņēma iniciatīvu.

Spēles noslēguma daļu ietekmēja Dončiča un "Lakers" centra Dvaita Hovarda sadursme, kuras rezultātā slovēņu spēlētājam sāka asiņot pakausis, radot aizdomas par iespējamu smadzeņu satricinājumu. Pēc sitiena saņemšanas Dončičs turpināja spēlēt.

"Lakers" rindās neapturams bija Džeimss, kurš guva 39 punktus, 16 rezultatīvas piespēles un 12 atlēkušās bumbas. Bet Entonijs Deiviss pievienoja 31 punktu un astoņas atlēkušās bumbas.

Tikmēr citā spēlē Bruklinas "Nets" mājās ar rezultātu 123:116 (24:33, 37:26, 34:24, 28:33) uzvarēja spēcīgo Hjūstonas "Rockets".

Kurucs laukumā pabija vien deviņas minūtes un 16 sekundes, kuru laikā viņš iekrāja vienu atlēkušo bumbu un punktus neguva. Spēlētājs grozā netrāpīja nevienu no diviem izdarītajiem metieniem, pieļāva vienu kļūdu, nopelnīja divas personīgās piezīmes, bet "Nets" ar latvieti ierindā zaudēja par sešiem punktiem vairāk nekā iemeta.

"Nets" rindās rezultatīvākais ar 27 punktiem bija Taurīns Prinss, kurš arī izcīnīja 12 bumbas zem groziem. Vēl 25 punktus guva Keriss Leverts, bet Kairijs Ērvings pievienoja 22 punktus un desmit rezultatīvas piespēles.

"Rockets" komandā ar 36 punktiem, piecām atlēkušajām bumbām un astoņām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Džeimss Hārdens, bet Rasels Vestbruks izcēlās ar 27 punktiem, septiņām atlēkušajām bumbām, astoņām piespēlēm un četrām pārtvertām bumbām.

Sestdien "Nets" tiksies ar Detroitas "Pistons", bet Vašingtonas "Wizards" un Dāvis Bertāns spēkosies ar Minesotas "Timberwolves".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!