Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis trešdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē izcēlās ar 35 punktiem, kas ir viņa šīs sezonas rekords, un palīdzēja Vašingtonas "Wizards" svarīgā spēlē savā laukumā ar rezultātu 127:110 pārspēt Orlando "Magic".

Porziņģis šajā mačā laukumā pavadīja 29 minūtes, kuru laikā realizēja astoņus divpunktu metienus (8/12), trīs tālmetienus (3/6) un desmit soda metienus (10/13). Viņš arī izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas, izdarīja trīs rezultatīvas piespēles, bloķēja divus metienus, pieļāva divas kļūdas un nopelnīja trīs piezīmes. Latvietis spēli noslēdza ar +/- rādītāju +23.

Šī Porziņģim bija ceturtā spēle sezonā, kurā viņš guvis vismaz 30 punktus, bet līdz šim viņa sezonas rekords bija 34 gūtie punkti, kurus viņš guva decembrī Dalasas "Mavericks" sastāvā.

"Wizards" rindās 25 punktus guva Kenteiviuss Kaldvels-Poups, pa 17 punktiem guva Rui Hačimura un Daniels Garfords, bet Tomašs Satoranskis izcēlās ar neparastu "double-double" – 13 rezultatīvas piespēles, 10 atlēkušās bumbas un neviens gūtais punkts.

"Magic" sastāvā rezultatīvākais ar 28 punktiem bija Francs Vāgners, bet 19 punktus un septiņas rezultatīvas piespēles pievienoja Markels Fulcs.

"Wizards" basketbolisti jau otrajā ceturtdaļā ieguva 10 punktu pārsvaru (41:31), tomēr pirmā puslaika izskaņā "Magic" spēja rezultātu līdzsvarot. Trešajā ceturtdaļā rezultāta tablo atkal rādīja neizšķirtu rezultātu 61:61, bet tas nebija uz ilgu laiku. Turpinājumā "Wizards" atguva vadību un līdz spēles beigām to pieaudzēja līdz 17 punktiem.

Vašingtonas komandai šī uzvara vēl ļauj saglabāt teorētiskas iespējas uz iekļūšanu "play-in" turnīrā. Šobrīd tā ar 33 panākumiem 76 spēlēs ieņem 12. vietu Austrumu konferencē.

Citā mačā Dāvja Bertāna pārstāvētais Dalasas "Mavericks" izbraukumā ar rezultātu 120:112 pārspēja Klīvlendas "Cavaliers".

Bertāns nospēlēja 10 minūtes, kuru laikā trāpīja vienu no trim tālmetieniem, izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, bloķēja vienu metienu un iekrāja +/- rādītāju -2.

"Mavericks" rindās rezultatīvākais ar 35 punktiem bija Luka Dončičs, kura kontā ar 13 rezultatīvas piespēles un deviņas atlēkušās bumbas. Dorians Finnijs-Smits izcēlās ar 28 punktiem, bet 18 punkti Džeilena Bransona kontā. "Cavaliers" rindās ar 32 punktiem izcēlās Keriss Leverts, savukārt 25 punktus un 10 atlēkušās bumbas iekrāja Dariuss Gārlands.

Vēl trešajās ceturtdaļas otrajā pusē rezultāts bija neizšķirts 87:87, taču tad "Mavericks" veica 13:0 izrāvienu, kas ļāva ielikt labus pamatus uzvarai. "Cavaliers" ar deficīta deldēšanu pārāk labi neveicās, kas ļāva Dalasas klubam izcīnīt 48. uzvaru sezonā.

Ar šo uzvaru "Mavericks" nodrošināja sev vietu NBA izslēgšanas spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!