Foto: F64

Ja Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis nākamajā sezonā spēs izvairīties no nopietnām traumām, viņš kopā ar slovēni Luku Dončiču kļūs par dinamisku duetu Dalasas "Mavericks" komandā un spēs iesaistīties cīņā par augstām pozīcijām Rietumu konferencē, uzskata bijušais basketbolists un raidījuma "Inside the NBA" eksperts Kenijs Smits.

"Porziņģa veselība ir pati svarīgākā "Mavericks" komandai," Smita sacīto citē portāls "dallasnews.com". "Ja viņš atgriezīsies tāds, kāds bija iepriekš un turpinās nobriest, Porziņģis ar Dončiču būs lielisks duets. Man ir priekšnojauta, ka viņi viens otru papildinās. Kristaps perimetrā spēlē līdzīgi kā Dirks Novickis, taču var darboties arī zem groza. Lukam vadot saspēli, viņi abi varētu būt lielisks duets nākamos piecus, septiņus gadus."

""Mavericks" var mainīt priekšstatu par to, kura ir labākā komanda Rietumu konferencē, ja Porziņģis būs vesels," turpināja Smits, kurš savā karjerā kļuvis par NBA čempionu.

Porziņģis savas NBA karjeras laikā 186 spēlēs vidēji iemetis 17,8 punktus, izcīnījis 7,1 atlēkušo bumbu un bloķējis divus metienus.

23.oktobrī Porziņģa pārstāvētā Dalasas "Mavericks" savā laukumā uzņems Vašingtonas "Wizards" ar Dāvi Bertānu sastāvu, atklājot jauno sezonu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!