Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis piektdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē izcēlās ar 24 punktiem un palīdzēja Vašingtonas "Wizards" ar rezultātu 135:103 savā laukumā pārspēt Dalasas "Mavericks" ar Dāvi Bertānu sastāvā.

Abiem latviešiem šī bija pirmā spēle pret savu iepriekšējo komandu, kuru pameta šīs sezonas maiņu darījumu pēdējā dienā.

Porziņģis šajā mačā laukumā pavadīja 30 minūtes, kuru laikā aktīvi uzbruka grozam. Viņš trāpīja sešus divpunktu metienus (6/14), divus tālmetienus (2/4) un sešus soda metienus (6/7). "Wizards" pārstāvošā latvieša kontā arī deviņas atlēkušās bumbas, četras piespēles, divas pārtvertas bumbas, viens bloķēts metiens, divas piezīmes un +/- rādītājs +12.

Savukārt Bertāns "Mavericks" sastāvā tika pie desmit minūšu ilga spēles laika, kuru laikā aizmeta garām vienīgo tālmetienu (0/1) un iekrāja +/- rādītāju -10.

Vašingtonas komandā rezultatīvākais bija Kenteviuss Kaldvels-Poups, kurš guva 35 punktus, bet 21 punktu sameta Rui Hačimura. "Mavericks" rindās 36 punktus guva Luka Dončičs, bet Džeilena Bransona kontā 21 punkts.

"Wizards" un Porziņģis apņēmīgi iesāka spēli un diezgan ātri ieguva vadību. Latvietis jau pirmajā ceturtdaļā guva astoņus punktus un izcīnīja trīs atlēkušās bumbas. Mača turpinājumā mājinieki uzbrukumā darbojās pietiekami veiksmīgi un ierobežoja "Mavericks" spēli. "Wizards" visa mača garumā tā arī neatdeva vadību un savu pārsvaru pakāpeniski palielināja.

"Wizards" ar 34 uzvarām un 43 zaudējumiem Austrumu konferences turnīra tabulā ierindojas 11.pozīcijā un vairs nevar iekļūt "play-in" turnīrā, kamēr "Mavericks" ar 48 panākumiem 78 spēlēs Rietumu konferencē ieņem ceturto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!