Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas izlases basketbolists Kristaps Porziņģis pirmdien izcēlās ar "double-double", bet viņa pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienība Dalasas "Mavericks" piedzīvoja zaudējumu pēc precīza Fīniksas "Suns" uzbrukuma pašā spēlēs izskaņā.

Dalasas komanda mājās zaudēja ar rezultātu 108:109 (22:22, 31:25, 29:30, 26:32).

Kristaps Porziņģis aizvadīja desmito spēli šosezon, atgriežoties laukumā pēc atpūtas nolūkos izlaistā mača sestdien, kad "Mavericks" nācās spēlēt divreiz divu dienu laikā.

Liepājnieks sakrāja 19 punktus (3/8 divpunktu metienos, 3/7 trīspunktu metienos, 4/4 soda metienos) un desmit atlēkušās bumbas, kā arī trīs reizes bloķēja pretinieku metienus, pa vienai reizei rezultatīvi piespēlēja un pārtvēra bumbu, bet četras reizes kļūdījās un vienreiz pārkāpa noteikumus. Laukumā viņš pavadīja 34:13 minūtes.


Infografika: "SofaScore"

Mačs bija pietiekami sīvs visu 48 minūšu garumā. Precīzs Porziņģa tālmetiens, kas deva kurzemniekam piekto punktu, palīdzēja "Mavericks" komandai pirmo puslaiku noslēgt ar sešu punktu pārsvaru. Uz brīdi mājinieki trešajā ceturtdaļā atrāvās līdz rezultātam 74:62, tomēr spēles galotnei bija lemts būt saspringtai.

Džošs Ričardsons trāpīja divus soda metienus, panākot laukuma saimniekiem divu punktu pārsvaru 54 sekundes pirms pamatlaika beigām.

"Suns" pēdējā uzbrukuma laikā gan paguva izpildīt četrus metienus. Vispirms Kriss Pols negaidīti netrāpīja netraucētu divsoļa metienu, bet bumbu grozā ar diviem mēģinājumiem pēc kārtas nedabūja Deandrē Eitons, kura otro raidījumu "nosmacēja" Kristaps Porziņģis. Abiem centra pozīcijas basketbolistiem galu galā bija jāizspēlē strīda bumba, kurā augstāk lēca Porziņģis, taču bumbu izcīnīja viesi.

Pēdējo iespēju pēc Pola piespēles realizēja Devins Bukers, kurš realizēja tālmetienu. Dalasas vienībai atlika 1,5 sekundes, lai glābtu spēli, bet Luka Dončičs nespēja trāpīt trīspunktnieku.

Dalasas komandas labā Dončičs guva 25 punktus un atdeva astoņas rezultatīvas piespēles, bet 24 punktus sakrāja Ričardsons, kuram tā ir rezultatīvākā spēle kopš nonākšanas Dalasā pirms šīs sezonas.

Uzvarētāju labā 34 punkti un pa deviņām rezultatīvām piespēlēm, kā arī bumbām zem groziem Krisa Pola kontā, savukārt 24 punktus guva Bukers.

Fīniksas komanda ar 11 uzvarām 19 spēlēs atrodas sestajā vietā Rietumu konferencē, bet "Mavericks" tagad jau piedzīvojusi sešus zaudējumus pēc kārtas, kas ar astoņām uzvarām 21 spēles laikā piespiež saglabāt 13. vietu Rietumos.

Savukārt Rodiona Kuruca pārstāvētā Hjūstonas "Rockets" vienība ar rezultātu 136:106 (48:24, 25:30, 29:22, 34:30) sagrāva Oklahomsitijas "Thunder" komandu.

Spēles pirmajā ceturtdaļā Hjūstonas klubs realizēja 11 tālmetienus, atkārtojot 2010. gadā uzstādītu Klīvlendas "Cavaliers" rekordu. Mājinieki spēja pietuvoties tuvāk par 20 punktiem, tomēr tālmetienu birums spēles ievadā deva pamatus, uz kuriem viesi balstīja pārliecinošu uzvaru.

Rodions Kurucs laukumā nāca 5:03 minūtes pirms spēles beigām, netrāpot gan vienu tālmetienu, gan vienu divpunktu raidījumu.

Ēris Gordons viesu labā guva 25 punktus, bet pa 18 punktiem sakrāja Kristians Vuds un Džons Vols. Spēles gaitā Hjūstonas basketbolisti trāpīja 28 no 52 tālmetieniem. Mājinieku rindās 19 punktus guva Šejs Gildžess-Aleksandrs.

"Rockets" vienība, uzvarot sešas spēles pēc kārtas, guvusi desmit panākumus 19 spēlēs, uzkāpjot jau līdz devītajai vietai Rietumu konferencē. Savukārt "Thunder" ar astoņām uzvarām 19 spēlēs ir 12. pozīcijā Rietumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!