Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis ar vāju metienu precizitāti naktī uz pirmdienu iemeta deviņus punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta mačā, bet Vašingtonas "Wizards" piedzīvoja trešo zaudējumu pēc kārtas.

"Wizards" izbraukumā bez lieliem argumentiem ar 93:112 (19:27, 31:28, 19:26, 24:31) piekāpās Filadelfijas "76ers".

Porziņģis laukumā pavadīja 25:07 minūtes un kopumā no spēles trāpīja tikai četrus no 15 metieniem. Viņš realizēja četrus (4/12) divpunktu metienus un vienu (1/2) soda metienu, bet grozam secen lidoja visi trīs tālmetieni. Porziņģim šī bija otrā mazrezultatīvākā spēle sezonā - pirms Ziemassvētkiem viņš pret Sakramento "Kings" iemeta tikai septiņus punktus.

Latvijas basketbolista kontā arī sešas atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, viena pārtverta bumba, divi bloki, viena kļūda, četras piezīmes un +/- rādītājs -23, kas bija sliktākais komandā.

Porziņis šosezon 58 spēlēs vidēji iemetis 22,9 punktus un izcīnījis 8,5 atlēkušās bumbas.

Visi "Wizards" līderi aizvadīja vāju spēli - Bredlijs Bīls iemeta tikai 13 punktus, kamēr Kails Kuzma pievienoja 12 punktus, taču savāca 11 atlēkušās bumbas, bet viesu rindās rezultatīvākais ar 25 punktiem bija Korijs Kisperts. Viņam tā ir karjeras rezultatīvākā spēle.

Savukārt "76ers" labā 34 punktus iemeta Džoels Embīds, kuram arī astoņas atlēkušās bumbas, bet 18 punkti un 14 rezultatīvas piespēles Džeimsam Hārdenam.

"Wizards" šajā mačā ne reizi nebija vadībā. Kaut arī pirmais puslaiks tika noslēgts tikai ar piecu punktu deficītu (50:55), trešā ceturtdaļa viesiem no Vašingtonas bija ārkārtīgi vāja, un "76ers" pietuvojās 20 punktu vadības slieksnim. Mājinieki noslēdzošajā ceturksnī varēja atļauties laukumā sūtīt rezervistus, kuri uzvaru nosargāja.

"Wizards" ar 31 uzvaru 68 spēlēs Austrumu konferencē ieņem 11. pozīciju un zaudējusi iepriekš gana drošo vietu "play-in" zonā. Šobrīd desmitā ar 31 uzvaru 67 mačos ir Čikāgas "Bulls".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!