Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē trešdien, 28. janvārī, Kristaps Porziņģis guva 18 punktus, bet viņa pārstāvētā vienība Dalasas "Mavericks" piedzīvoja trešo zaudējumu pēc kārtas, ar 104:116 (19:32, 29:37, 30:31, 26:16) piekāpjoties Jūtas "Jazz".

Liepājnieks mačā realizēja tikai divus no septiņiem trīspunktu metieniem un sešus no 11 divpunktu metieniem, mača gaitā ne reizi tā arī nestājoties uz soda metiena līnijas. Porziņģa kontā arī piecas atlēkušās bumbas, divi bloķēti metieni un trīs personiskās piezīmes, taču viņam arī komandā sliktākais +/- rādītājs spēlē ("-24").

"Mavericks" tā bija trešā neveiksme pēc kārtas un 10. zaudējums sezonas 18 spēlēs.

Dalasas komanda visā mača gaitā tā arī ne reizi nebija vadībā, bet vienīgo reizi cīņas gaitā neizšķirts bija pašā spēles sākumā, kad "Mavericks" pēc Porziņģa "danka" panāca 2:2. Spēles turpinājumā laukumā toni noteica "Jazz" komanda, kuras pārsvars trešajā ceturtdaļā sasniedza arī 25 punktus. Pēdējās ceturtdaļas vidū "Jazz" vēl bija +20 un tikai mača izskaņā "Mavericks" izdevās izvairīties no sagrāves.


Infografika: "SofaScore"

Porziņģis mačā nospēlēja 31:47 minūtes, bet pirmais puslaiks viņam nebija veiksmīgs. Mača sākumā pēc "danka" viņš izcēlās vēl ar bloķētu metienu, bet tad pēc nospēlētām nepilnām septiņām minūtēm tika nomainīts. Pirmās ceturtdaļas izskaņā Porziņģis atgriezās laukumā, bet punktus vairs pirmajā spēles nogrieznī neguva. Otrās ceturtdaļas sākumā liepājnieks guva piecus punktus pēc kārtas, taču pēc dažām minūtēm tika nosēdināts uz soliņa, kad "Jazz" pārsvars sasniedza 18 punktus. Pirmā puslaika izskaņā Porziņģis atgriezās laukumā, izceļoties ar bloķētu metienu.

Trešajā ceturtdaļā Porziņģis realizēja savu otro trejaci mačā, kas bija arī viņa vienīgie punkti šajā spēles nogrieznī. "Mavericks" treneris turēja liepājnieku laukumā lielāko daļu spēles laika pēdējā ceturtdaļā, kurā Latvijas basketbolists guva astoņus punktus. "Mavericks" komandai gan pakaļdzīšanās nesekmējās, nepilnas divas minūtes pirms spēles beigām Porziņģis otro reizi mačā izcēlās ar "danku", triecot bumbu grozā pār francūzi Rudiju Gobēru, un drīz pēc tam tika arī nomainīts.

"Mavericks" rindās rezultatīvākais ar 30 punktiem bija Luka Dončičs, kura kontā vēl arī sešas rezultatīvas piespēles un četras atlēkušās bumbas. Vēl 19 punktus guva Tims Hārdevejs juniors, bet nevienam citam "Mavericks" spēlētājam tā arī neizdevās pārsniegt 10 gūto punktu robežu.

"Jazz" lielāko daļu spēles spēlētāju rotācijā izmantoja vien sešus basketbolistus, rezultatīvākajam ar 31 punktu un septiņām atlēkušajām bumbām kļūstot Džordanam Klārksonam. Teicami maču aizvadīja franču centra spēlētājs Rudijs Gobērs, kurš guva 29 punktus, izcīnīja 20 atlēkušās bumbas, pārtvēra trīs piespēles un vēl bloķēja trīs metienus. 21 punktu uzvarētājiem vēl guva Džons Inglss, bet 17 punkti Maikam Konlijam.

"Mavericks" un "Jazz" Soltleiksitijā piektdien otro reizi aizvadīs savstarpējo spēli, bet "Mavericks" savā laukumā divreiz tiksies ar Fīniksas "Suns".

Citā mačā Vašingtonas "Wizards", spēlējot joprojām bez Dāvja Bertāna, ar 106:124 piekāpās Ņūorleānas "Pelicans".

Pagaidām nav zināms, kad pēc pašizolācijas ievērošanas līgas sanitārais protokols atļaus Bertānam un vēl pieciem "Wizards" spēlētājiem atgriezties laukumā. Kā vēsta Ziemeļamerikas mediji, pašizolācijā nosēdējušie "Wizards" basketbolisti atsākuši individuālos treniņus, bet vēl nedrīkst pievienoties komandai.

Uzvarētājiem pa 32 punktiem katrs guva Zions Viljamsons un Brendons Ingrams, bet 18 punkti Ērikam Bledso. "Wizards" rindās neapturams bija Bredlijs Bīls, kurš guva 47 punktus, izdarīja sešas rezultatīvas piespēles, izcīnīja četras atlēkušās bumbas un četreiz pārtvēra pretinieku piespēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!