Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis pirmdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē ar savu sniegumu veicināja Dalasas "Mavericks" komandas uzvaru savā laukumā ar rezultātu 120:96 pār Šarlotas "Hornets" vienību. Savukārt Dāvis Bertāns bija rezultatīvākais Vašingtonas "Wizards" zaudējumā izbraukumā ar 107:113 Denveras "Nuggets" vienībai.

Porziņģis aizvadītajā mačā laukumā pavadīja 25 minūtes, kuru laikā guva 24 punktus, realizējot četrus divpunktu metienus (4/8), trīs tālmetienus (3/8) un septiņus soda metienus (7/9). Viņa kontā arī 13 atlēkušās bumbas, no kurām četras izcīnītas uzbrukumā, pieci bloķēti metieni, divas piezīmes un +/- rādītājs +12.

"Mavericks" basketbolisti šajā mačā atkal spēlēja bez Lukas Dončiča, un Porziņģis bija produktīvākais spēlētājs komandā. 22 punktus pievienoja Trejs Bērks, 19 punkti Tima Hārdeveja kontā, bet 15 punkti Dorianam Finnijam-Smitam.

"Hornets" rindās pa 20 punktiem guva Terijs Rozīrs un Kellijs Ubre, bet 17 punktus sameta Gordons Heivords.

"Mavericks" basketbolisti jau pirmajā puslaikā ieguva drošu pārsvaru, spēles pirmo daļu noslēdzot ar rezultātu 70:43. Porziņģis šajā laikā jau bija guvis 22 punktus un izcīnījis 12 atlēkušās bumbas. Otrajā puslaikā latvietis nospēlēja vēl tikai astoņas minūtes. "Hornets" vienībai tā arī radīt intrigu neizdevās.

Rozīram no "Hornets" iepriekšējās četras spēles bija jāizlaiž, jo viņam bija jāievēro NBA Covid-19 protokols, bet šī iemesla dēļ joprojām spēlēt nevar komandas līderis Lamelo Bols.

"Wizards" mačā pret "Nuggets" Dāvis Bertāns 31 minūtē, kas viņam bija lielākais spēles laiks sezonā, izcēlās ar 21 punktu, realizējot trīs divpunktu metienus (3/4) un piecus tālmetienus (5/9). Šī viņam bija sezonas rezultatīvākā spēle. Viņš arī izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, pārtvēra vienu bumbu un bloķēja vienu metienu, spēli noslēdzot ar +-/ rādītāju +22.

Bertāns bija rezultatīvākais spēlētājs savā komandā, bet 19 punktus un 10 atlēkušās bumbas pievienoja Bredlijs Bīls, bet 18 punkti Ārona Holideja kontā.

"Nuggets" rindās neapturams bija Nikola Jokičs, kurš guva 28 punktus, izcīnīja 19 atlēkušās bumbas un izdarīja deviņas rezultatīvas piespēles, savukārt Monte Moriss iekrāja 22 punktus.

"Wizards" komanda šajā mačā tā arī neizvirzījās vadībā. Līdzīga cīņa ritēja pirmajā ceturtdaļā, taču pēc tam "Nuggets" atradās diezgan drošā vadībā. Četras minūtes pirms pamatlaika beigām "Wizards" bija iedzinējos ar 90:105, bet tad piecus punktus pēc kārtas guva Bertāns, tomēr mājinieki spēja apturēt Vašingtonas komandas centienus paveikt atspēlēšanos.

NBA Rietumu konferences kopvērtējumā "Mavericks" ar 14 uzvarām 27 spēlēs ierindojas septītajā vietā, bet Austrumu konferencē "Wizards" ar 15 uzvarām 28 spēlēs arī ieņem septīto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!