Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latviešu superzvaigzne Kristaps Porziņģis pēc viena mača izlaišanas slimības dēļ naktī uz trešdienu atgriezās laukumā ar 30 gūtiem punktiem, taču Vašingtonas "Wizards" piedzīvoja zaudējumu svarīgā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) cīņā.

"Wizards" izbraukumā ar 112:122 (25:26, 31:34, 32:27, 24:35) piekāpās vienai no tiešajām konkurentēm cīņā par "play-in" Orlando "Magic", ciešot trešo zaudējumu pēc kārtas.

Iepriekšējo maču Porziņģis izlaida ar Covid-19 nesaistītas saslimšanas dēļ, bet naktī uz trešdienu viņš atgriezās laukumā. Nospēlējis 38:15 minūtes, viņš grozā raidīja deviņus (9/15) divpunktu metienus, trīs (3/7) tālmetienus un visus trīs soda metienus.

Tāpat latvieša kontā sešas atlēkušās bumbas, trīs rezultatīvas piespēles, viena pārtverta bumba, divi bloki, divas kļūdas, trīs piezīmes un +/- rādītājs +6, kas bija labākais komandā.

Porziņģis bija visas spēles rezultatīvākais spēlētājs, bet "Wizards" rindās neviens cits nesasniedza 20 punktu atzīmi. 16 punktus iemeta Bredlijs Bīls, kamēr ar 15 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām atzīmējās Deni Avdija.

Savukārt "Magic" komandā 22 punkti Gerijam Harisam, bet 20 - Francam Vāgneram.

Abas vienības aizvadīja līdzvērtīgu cīņu, taču "Wizards" spēli zaudēja ceturtajā ceturtdaļā. Pēdējās 12 minūtes Vašingtonas komanda iesāka ar viena punkta pārsvaru (88:87), turklāt Kendriks Nans ar precīzu tālmetienu pirmajā uzbrukumā to palielināja līdz četriem punktiem. Pēc tam sekoja "Magic" 10:0 izrāviens, un kopš tā brīža viesi no Vašingtonas pretiniekus vairs nepanāca.

"Wizards" ar 32 uzvarām 70 spēlēs Austrumu konferencē ieņem 11. vietu. No "play-in" zonas to šķir jau divu uzvaru tiesa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!