Foto: F64

Talantīgais latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis, kurš spēlē Spānijas augstākās līgas (ACB) komandā "Sevilla", nosaukts par Eiropas kausa turnīra labāko jauno spēlētāju.

Kā vēsta organizatori, Porziņģis šosezon pārsteidza daudzus Eiropas kausa fanus ar saviem metieniem, ātrumu un atlētismu. Kaut tikai trīs mačus spēlētājs neuzsāka no rezervistu soliņa, latvietis 16 Eiropas kausa dueļos caurmērā iemeta 11,6 punktus un izcīnīja 4,1 atlēkušo bumbu.

Par sacensību uzlecošo zvaigzni var atzīt spēlētājus līdz 22 gadu vecumam, bet 2,12 metrus garais Porziņģis augustā atzīmēs vien divdesmito dzimšanas dienu.


Iepriekš savā karjerā šo balvu Eiropas otrajā spēcīgākajā klubu turnīrā saņēmuši arī talantīgie lietuvieši Donāts Motiejūns un Jons Valančūns, bet kā vienīgais divreiz pie tās ticis Melnkalnes uzbrucējs Bojans Dubļevičs.

Kā zināms, Porziņģis šī gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) jauno spēlētāju draftā varētu tikt izvēlēts pat ar kādu no pirmajiem pieciem numuriem, prognozē eksperti.

Prestižā portāla "NBAdraft.net" jaunākajās drafta prognozēs Porziņģis saglabājis sesto vietu, kas nozīmē, ka viņu potenciāli savā īpašumā varētu iegūt Sakramento "Kings" komanda.

Vēl februārī latvietis prognozēs bija ārpus labāko desmitnieka, bet martā jau iekļuva sešiniekā.

Savukārt prestižā medija "Yahoo Sports" basketbola apskatnieks Adrians Vojnarovskis iepriekš vēstīja, ka Porziņģis uz NBA skautiem un vairākiem klubiem ir atstājis ļoti paliekošu iespaidu. Tiek vēstīts, ka latvietis šī gada draftā varētu būt pat starp pirmajām piecām izvēlēm.

Pašlaik 19 gadus vecais Porziņģis pēdējās sezonas pavada "Sevilla" klubā, bet šosezon kļuvis par vienu no komandas līderiem - ACB čempionātā viņš 28 spēļu laikā caurmērā guvis 10,3 punktus un izcīnījis 4,6 atlēkušās bumbas.

Porziņģis jau pērn pretendēja uz dalību NBA draftā, taču pēdējā brīdī atsauca savu pieteikumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!