Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis no Ņujorkas "Knicks" vienības ir neapmierināts, ka pret viņu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlēs daudz tiek pārkāpti noteikumi metiena fāzē un cer, ka tiesneši to allaž piefiksēs.

Porziņģis šobrīd ir garākais spēlētājs NBA, kas rezultējas ar to, ka augumā mazāki aizsargi viņam iesit ar roku vai elkoni, kad latvietis cenšas mest. Šosezon latvietis kļuvis par "Knicks" pirmo izvēli uzbrukumā, kas licis lielāku uzmanību pievērst pārkāpumiem pret viņu.

"Viņi pret mani spēlē fiziski, veicot nelielus kontaktus, un tas ievērojami traucē metienam," Porziņģi citē laikraksts "Newsday". "Daudziem spēlētājiem ir grūti bloķēt manu metienu, tāpēc cenšos tiesnešiem norādīt uz šiem kontaktiem pa manu roku. Tos nebūtu jāatļauj."

Sezonas pirmajos divos mačos Porziņģis iemeta 31 un 33 punktus, bet trešajā cīņā pret Bostonas "Celtics" realizēja vien trīs no 14 raidījumiem, dueli noslēdzot ar 12 punktiem. Sezonu "Knicks" vienība iesākusi ar trim zaudējumiem.

Kā ziņots, pagājušajā sestdienā, kad "Knicks" savā laukumā 107:111 piekāpās Detroitas"Pistons" spēlētājiem, Porziņģis 39 sekundes pirms pamatlaika beigām, rezultātam esot 104:107, devās caurgājienā, bet Detroitas komandas basketbolists Andrē Dramonds nobloķēja latvieša metienu. Pēc mača Porziņģis sacīja, ka šajā epizodē pret viņu tika pārkāpti noteikumi, kas līdz ar to neļāva tikt pie diviem soda metieniem. Vēlāk, veicot mača pēdējo divu minūšu izpēti, tam piekrita arī līga. NBA norādīja, ka Dramonds pārkāpis noteikumus, jo īsi pirms metiena bloķēšanas satvēris latvieša roku, un ka Latvijas basketbolistam vajadzēja izpildīt divus soda metienus.

Neskatoties uz neapmierinātību ar tiesnešiem, Porziņģis sezonas ievadā vidēji mačā izpildījis 9,3 soda metienus, kas ir viens no augstākajiem rādītājiem līgā.

"Nevēlos sūdzēties par sīkumiem, bet tie notiek un tiesnešiem ir jādara labākais iespējamais, lai par šiem sodiem svilptu," pauda Porziņģis.

Nākamo spēli "Knicks" aizvadīs piektdien, kad savā laukumā sacentīsies ar Bruklinas "Nets".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!