Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis cer vēl šosezon kopā ar savu jauno komandu Vašingtonas "Wizards" sagādāt kādu pārsteigumu, basketbolists sestdien teica iepazīšanās preses konferencē ASV galvaspilsētā.

Ziņots, ka ceturtdien Porziņģis tika iesaistīts maiņas darījumā, kurā no Dalasas "Mavericks" uz "Wizards" devās Latvijas centra spēlētājs, bet pretējā virzienā – otrs latvietis līgā Dāvis Bertāns un aizsargs Spensers Dinvidijs.

"Tā ir lieliska iespēja. "Wizards" teicami aizvadīja sezonas sākumu. Tagad ir lejupslīde, un arī Bredlijs Bīls nevar spēlēt. Esmu gatavs spēlēt un sniegt komandai visu, ko varu tai dot. Mēs varam sezonas otro pusi aizvadīt labi, un, cerams, sagādāsim kādu pārsteigumu," pēc ierašanās jaunajā klubā teica Porziņģis.

"Pirmais uzdevums ir iekļūt "play-in" turnīrā, lai pacīnītos par tikšanu izslēgšanas spēlēs. Ar nepacietību gaidu šīs spēles, savu nākamo grāmatas lappusi kā šīs organizācijas, šīs komandas daļu. Gribu tikt atpakaļ laukumā, cik ātri vien iespējams, simtprocentīgi vesels, un pabeigt sezonu labi un stabili," par uzdevumiem šajā sezonā saka latvietis, kurš vairākas pēdējās spēles līgā ir izlaidis ceļa savainojuma dēļ.

"Tas vienmēr ir pārsteigums, tam nekad nevar būt gatavs. Tāpēc emocijas ir visdažādākās. Jāpamet viena komanda, jākravā mantas un nākamajā dienā jābūt citā pilsētā," par aizmainīšanas procesu saka Porziņģis. "Tāpēc kopš aizmainīšanas esmu bijis ļoti aizņemts, redzu daudz jaunu seju, taču ir arī laba enerģija un pozitīvas gaidas. Vēlos būt kopā ar komandu pēc iespējas ātrāk, mest pa grozu, iepazīt Vašingtonas komandas sadarbības."

Viņš stāsta, ka Dalasas komandas ģenerālmenedžeris Niko Herisons viņam piezvanīja tieši pēc medicīnisko procedūru veikšanas: "Ejot ārā no tām, paskatījos telefonā un ieraudzīju ģenerālmenedžera zvanu. Nodomāju – tā, kaut kas notiek."

Viņš atklāj, ka Herisons basketbolistu informējis pirms informācijas publiskošanas, pateicās viņam par pavadīto laiku Dalasā un novēlēja visu labāko karjeras turpinājumā. Tāpat Porziņģis atzīmē, ka viņš saprot, ka tāds ir šis bizness un ka Dalasas kluba vadība grib veikt, viņasprāt, pareizās darbības.

Šobrīd "Wizards" Austrumu konferencē ar bilanci 25-29 ir 11. vietā – vietu zem dalības "play-in" turnīrā –, taču Atlantas "Hawks" ir tikai par uzvaru vairāk.

Savukārt Dalasas "Mavericks" Rietumu konferencē ar 33 uzvarām 56 mačos ir piektajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!