Foto: F64

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) jauno spēlētāju draftā latvietis Kristaps Porziņģis, visticamāk, tiks izvēlēts starp pirmajiem pieciem basketbolistiem, un viņš gatavs apliecināt, ka nav kārtējais Eiropas garais spēlētājs, kurš sagādās vilšanos.

NBA komandas meistarīgus garos spēlētājus vērtē ļoti augstu, tāpēc viņiem tiek pievērsta pastiprināta uzmanība. To pierāda arī Kristaps Porziņģis, kuru savās rindās gribētu redzēt gandrīz katra NBA komanda. Tomēr iepriekš klubi ir "apdedzinājušies" ar gara auguma eiropiešu basketbola talantiem.

2002.gadā Darko Miličičs tika izvēlēts ar otro numuru, 2002.gadā Nikolozs Tskitišvili tika izvēlēts ar piekto numuru, Andrea Bargnjāni 2006.gadā tika izvēlēts ar pirmo numuru, bet 2011.gadā Jans Veselijs tika izvēlēts ar sesto numuru. Visi šie spēlētāji neattaisnoja uz sevi liktās cerības, kas bija augstas.

Portāls "Delfi" naktī uz piektdienu piedāvās teksta tiešraidi no NBA drafta.

"Es apzinos, ka pastāv stereotips par Eiropas garajiem spēlētājiem. Man pašam ļoti patīk mans spēles stils," "ustoday.com" citēts Porziņģis. "Daudzi uztraucas par manu aizrautību pret šo spēli. Viņi saka, ka eiropiešiem patīk basketbols, bet amerikāņi to mīl. Manā gadījumā tā nav taisnība. Es nāku no basketbola ģimenes."

Latviešu basketbola talants ir sajūsmā par treniņu apstākļiem Ziemeļamerikā, kur var trenēties 24 stundas dienā: "Esmu sajūsmināt doties uz treniņu zāli. Man patīk trenēties, un nemainīšu sava darba ētiku."

Basketbola apskatnieki ASV uzsver, ka nav daudz spēlētāju, kuri ir tik meistarīgi un ar tādu augumu. Komandai, kas viņu draftēs, jāapzinās, ka pastāv risks, tomēr viņš ar savu labo metienu no distances un spēju bloķēt pretiniekus ir ļoti vērtīgs un universāls.

Porziņģis pats uzsvēris, ka viņam jāpalielina savu muskuļu masa, lai zem groza varētu spēkoties ar NBA zvaigznēm, un viņš jau sācis pie tā strādāt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!