Foto: AFP/Scanpix
Ņujorkas "Knicks" latviešu spēlētājs Kristaps Porziņģis pēc komandas zaudējuma Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē norādīja uz aizsardzības problēmām, bet Ņujorkas "Madison Square Garden" sanākušie līdzjutēji tik agri sezonā pauda neapmierinātību ar galvenā trenera Džefa Hornačeka un visas komandas darbību.

Trešdien, 2. novembrī, "Knicks" savā ceturtajā sezonas mačā ar 99:118 piekāpās Hjūstonas "Rockets", piedzīvojot trešo neveiksmi jaunajā sezonā. Savukārt Porziņģis otro reizi NBA karjerā palika bez gūtajiem punktiem no spēles, realizējot vien trīs soda metienus. Latvietis mačā izdarīja vien četrus metienus, toties izcīnīja astoņas bumbas pie groziem.

"Dažreiz mēs trīs smagi strādājam aizsardzībā, bet divi neatrodas savās pozīcijās. Mums visiem pieciem laukumā jābūt vienotiem un jāpalīdz vienam otram," "Knicks" mājaslapā citēts Porziņģis. Latviešu centrs gan bilda, ka nevajag domāt par neveiksmēm, bet vairāk skatīties nākotnē un domāt, ko uzlabot sniegumā.

Porziņģa teiktajam par aizsardzību pievienojās Deriks Rouzs. "Runa ir par aizsardzību. Ja nespēlēsim aizsardzībā, mūs samals miltos, kā šodien."

Spēles laikā pirmo reizi šajā sezonā fani sākuši izsvilpt komandas sniegumu un galvenā trenera Hornačeka rīcību, mainot spēlētājus un nedomājot par aizsardzības uzlabošanu. Trešās ceturtdaļas pēdējās sekundēs "Rockets" līderis Džeimss Hārdens ar tālmetienu panāca 100:78 viesu labā, un tajā brīdī "Madison Square Garden" sanākušie fani pamatīgi izsvilpa "Knicks". Tomēr vēl skaļāku nepatiku fani pauda pēdējā ceturtdaļā pēc viena no ātrajiem pretuzbrukumiem - Džastinam Holidejam un Morīsam Ndūram netraucēja neviens no "Rockets" spēlētājiem, bet "Knicks" basketbolisti pamanījās zaudēt bumbu.

"Knicks" trīs zaudētajās spēlēs šajā sezonā ļāvusi pretiniekiem gūt 119, 112 un 118 punktus. "Mums ir jāspēlē, kā to mākam darīt, un nav jādara tas, ko nemākam. Šobrīd visi domā, ka var gūt punktus. Taču mums pašiem ir jāizlemj, kuri būs (galvenie) punktu guvēji. Un es atgriezīšos pie KP (Kristapa Porziņģa), ja viņš tāds ir," norādīja "Knicks" treneris Hornačeks.

"Mums labāk viņam jāpiespēlē, kad viņam ir ērtāk pretinieks. Ja viņu sedz daudz mazāks pretinieks, mēs viņam pārāk maz dodam bumbu. Mums vairāk jāizmanto šīs priekšrocības," uz nepietiekamu Porziņģa izmantošanu uzbrukumā norāda Hornačeks.

Iepriekšējā spēlē pret Detroitas "Pistons" Porziņģis "uguņoja" trešajā ceturtdaļā, bet tad tika nosēdināts uz rezervistu soliņa un laukumā devās vien pēdējās trīsarpus minūtēs. Tagad Hornačeks daļēji pieļauj, ka varbūt tā bijusi viņa kļūda. "Kristaps nospēlēja visu trešo ceturtdaļu. Pēdējā ceturtdaļā mēs apturējām pretinieku, teicami spēlējām aizsardzībā, taču neguvām punktus. Protams, ka tagad var atskatīties uz teikt, ka varbūt vajadzēja pāris minūtes ātrāk viņu laist laukumā. Jā, varbūt mēs gūtu vairāk punktu, bet varbūt tad mēs nenospēlētu tik labi aizsardzībā".

"Knicks" pēc vienas dienas atpūtas naktī uz sestdienu tiksies ar šosezon tikai uzvaras guvušo Čikāgas "Bulls", kurā vēl pērn spēlēja tagadējie Ņujorkas basketbolisti Rouzs un Joakims Noā, bet svētdien pulksten 19:00 pēc Latvijas laika spēlēs ar Jūtas "Jazz".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!