Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis pēc divu spēļu izlaišanas potītes traumas dēļ sestdien laukumā atgriezās ar 27 punktiem, taču ar to nepietika Dalasas "Mavericks" komandas uzvarai.

"Mavericks" basketbolist izbraukumā ar rezultātu 116:120 (34:25, 29:40, 27:25, 26:30) piekāpās Jūtas "Jazz" vienībai.

Porziņģis laukumā pavadīja 34 minūtes, kuru laikā trāpīja astoņus divpunktu metienus (8/13) un 11 soda metienus (11/13), taču garām raidīja visus piecus tālmetienus. Latvietis arī izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas, izdarīja trīs piespēles, pārtvēra vienu bumbu, bloķēja divus metienus, pieļāva trīs kļūdas un nopelnīja divas piezīmes. Mača noslēgumā latvieša +/- rādītājs bija +3.

"Mavericks" komandā 27 punktus guva arī Džeilens Bransons, bet 17 punkti Frenkam Nilikinam. "Jazz" rindās 33 punktus guva Donovans Mičels, 25 punkti Bojana Bogdanoviča kontā, bet 22 punktus guva arī Maikls Konlijs.

"Mavericks" vienībai nācās iztikt bez vairākiem pamatsastāva spēlētājiem, jo Lukam Dončičam, Timam Hārdevejam, Maksi Kleberam, Redžijam Bulokam, Trejam Burkam, Džakvari Maklolinam un Džošam Grīnam jāievēro Covid-19 drošības protokols. Tāpat spēlēt nevarēja arī Vilijs Kolijs-Steins un Dorians Finijs-Smits. Savukārt "Jazz" varēja spēlēt pilnā sastāvā.

Spēle pārsvarā ritēja ļoti līdzīgi, bet trešajā ceturtdaļā pēc Porziņģa pustālā metiena "Mavericks" ieguva deviņu punktu (84:75). Tomēr ceturtajā ceturtdaļā "Jazz" atguva vadību, veica izrāvienu un panāca 107:97. Lai arī Dalasa radīja intrigu par uzvaru, taču "Jazz" apturēja pretinieku centienus izraut uzvaru.

"Mavericks" ar 15 uzvarām 32 spēlēs ierindojas astotajā vietā, bet "Jazz" ar 23 uzvarām 32 spēlēs ier trešajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!