Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis pirmdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē guva 18 punktus, bet viņa pārstāvētā Vašingtonas "Wizards" piedzīvoja trešo zaudējumu pēc kārtas.

"Wizards" savā laukumā ar rezultātu 91:114 piekāpās Klīvlendas "Cavaliers", paildzinot savu neveiksmju sēriju. Iepriekšējās divās spēlēs Vašingtonas komandas basketbolisti nenosargāja 20 punktu pārsvaru un piedzīvoja sāpīgas neveiksmes.

Porziņģis šajā mačā nospēlēja 26 minūtes un realizēja sešus divpunktu metienus (6/7), vienu tālmetienu (1/6), kā arī visus trīs soda metienus (3/3). Latvieša kontā arī septiņas atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, viens bloķēts metiens, divas kļūdas, trīs piezīmes un +/- rādītājs -21.

Porziņģis ar 18 punktiem bija rezultatīvākais spēlētājs savā komandā. 15 punktus sameta Vils Bārtons, 12 punkti Deni Avdijas kontā, bet Daniels Gefords un Monte Moriss izcēlās ar 11 un 10 punktiem. Šajā mačā "Wizards" traumu dēļ nevarēja palīdzēt Bredlijs Bīls un Kails Kuzma.

Uzvarētājiem pa 23 punktiem guva Dariuss Gārlends un Džerets Alens, bet 21 punktu pievienoja Donovans Mičels. Visi "Cavaliers" pamatsastāva basketbolisti jau pirmajā puslaikā bija guvuši vismaz 10 punktus.

"Wizards" basketbolisti šajā mačā ļoti ātri nonāca pamatīgos iedzinējos, un mača laikā intrigu radīt tā arī nespēja. Pēc nospēlētām trīs minūtēm rezultāts bija 7:8, bet līdz pirmās ceturtdaļas beigām deficīts pieauga līdz 25:37. Pēc nospēlētā pirmā puslaika "Wizards" jau bija 20 punktu iedzinējos (46:66), un turpinājumā nekas laukumā vairs nemainījās.

"Wizards" ar 24 uzvarām un 29 zaudējumiem Rietumu konferencē ierindojas 12. pozīcijā, bet "Cavaliers" ieņem ceturto vietu ar 34 uzvarām un 22 zaudējumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!