Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis trešdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē guva 19 punktus un palīdzēja pārtraukt Dalasas "Mavericks" divu zaudējumu sēriju, savukārt Dāvis Bertāns guva 19 punktus Vašingtonas "Wizards" sestajā uzvarā pēc kārtas.

Porziņģa pārstāvētā "Mavericks" savā laukumā ar rezultātu 127:117 pārspēja Detroitas "Pistons".

Latvijas basketbolists šajā mačā nospēlēja 33 minūtes un realizēja četrus divpunktu metienus (4/8), divus tālmetienus (2/5) un piecus soda metienus (5/6). Viņš izcīnīja arī septiņas atlēkušās bumbas, izdarīja četras rezultatīvas piespēles, pārtvēra trīs bumbas, nopelnīja sešas personīgās piezīmes un spēli noslēdza ar +/- rādītāju +5.

Rezultatīvākais "Mavericks" komandā bija Luka Dončičs, kurš guva 30 punktus, izcīnīja desmit atlēkušās bumbas un izdarīja deviņas rezultatīvas piespēles, savukārt 20 punktus pievienoja Džeilens Bransons.

"Pistons" rindās 26 punktus guva Džeremijs Grants, bet 24 punktus pievienoja Korijs Džosefs.

"Mavericks" savā laukumā nebija uzvarējusi četras spēles pēc kārtas. Šajā mačā spēles pirmajā daļā vadībā turējās "Pistons" basketbolisti, taču pirmā puslaika izskaņā veiktais izrāviens ļāva "Mavericks" iegūt vadību ar 67:58. Lielāko daļu no saviem punktiem Porziņģis guva pirmajā puslaikā, gūstot 12 punktus.

Otrajā puslaikā Dalasas komanda saviem pretiniekiem vadībā izvirzīties vairs neļāva, maču novadot līdz ļoti vajadzīgai uzvarai.

Savukārt Bertāna pārstāvētā "Wizards" ar 118:114 savā laukumā pārspēja Goldensteitas "Warriors", gūstot sesto uzvaru pēc kārtas.

Bertāns šajā mačā laukumā pavadīja 30 minūtes, kuru laikā realizēja vienu divpunktu metienu (1/2), četrus tālmetienus (4/10) un visus piecus soda metienus (5/5). Tāpat viņš izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, pārtvēra vienu bumbu, un divas reizes pārkāpa noteikumus. Latvieša +/- rādītājs bija +5.

"Wizards" komandā rezultatīvākais ar 29 punktiem bija Bredlijs Bīls, kurš arī izcīnīja 10 bumbas zem groziem, taču Rasels Vestbruks izcēlās ar 14 punktiem, 20 atlēkušajām bumbām un 10 rezultatīvām piespēlēm. 19 punktus guva arī Daniels Geforfs.

"Warriors" vienībā 24 punktus guva Kelijs Ūbre, bet šomēnes ļoti rezultatīvi spēlējošais Stefans Karijs guva 18 punktus, realizējot vien divus no 14 tālmetieniem. 22 punktus guva Džordans Pūls.

"Wizards" jaunais spēlētājs Deni Avdija šajā mačā guva nopietnu potītes savainojumu, kura dēļ laukumu pameta ratiņkrēslā. Visticamāk, viņam sezona jau noslēgusies.

Vašingtonas klubs ļoti pārliecinoši iesāka spēli, kad otrajā ceturtdaļā ieguva vadību ar rezultātu 40:22, taču tam sekoja iespaidīgs "Warriors" izrāviens, pēc kura rezultāts kļuva 44:44. Turpinājumā cīņas bija līdzīga, taču nelielā vadībā turējās "Warriors". "Wizards" uzvaru izrāva saspringtā galotnē, kurā svarīgu lomu spēlēja arī Bertāns. Viņš ar tālmetienu deva savai komandai vadību ar 110:108, tad no groza apakšas viņš guva vēl divus punktus (116:112), bet 5,2 sekundes pirms spēles beigām izcīnīja atlēkušo bumbu uzbrukumā, nopelnīja soda metienus un panāca mača gala iznākumu (118:114).

NBA kopvērtējumā "Mavericks" ar 31 uzvaru un 26 zaudējumiem ierindojas septītajā vietā, savukārt "Wizards" pakāpusies uz desmito vietu Austrumos ar bilanci 25 uzvaras un 33 zaudējumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!