Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas izlases basketbolisti Kristaps Porziņģis un Rodions Kurucs piektdien no laukuma malas novēroja, kā attiecīgi Dalasas "Mavericks" un Milvoku "Bucks" komandas izcīna uzvaras Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlēs.

"Mavericks" vienība mājās ar rezultātu 110:90 (33:19, 29:18, 24:28, 24:25) sagrāva Klīvlendas "Cavaliers" komandu.

Spēles trešajā ceturtdaļā laukuma saimnieki pāris reizes attīstīja jau 29 punktu lielu pārsvaru, mača pēdējās minūtēs laukumā dodoties tālākiem rezervistiem. Uzvarētāju labā 24 punktus guva Luka Dončičs, bet viesu rindās ar 27 punktiem izcēlās Kolins Sekstons.

Labā ceļgala savainojuma dēļ Kristaps Porziņģis izlaida piekto spēli pēc kārtas, bet pēdējo deviņu maču laikā viņš laukumā devies tikai vienā spēlē.

"Mavericks" ar 39 uzvarām 67 spēlēs saglabā piekto vietu Rietumu konferencē, bet "Cavaliers" basketbolisti ar 21 uzvaru 67 spēlēs ierindojas priekšpēdējā, 14. pozīcijā Austrumos. Abas komandas svētdien tiksies jau Klīvlendā.

Savukārt Milvoku "Bucks" komanda ar rezultātu 141:133 (34:34, 30:29, 43:29, 34:41) pārspēja Rodiona Kuruca bijušo vienību Hjūstonas "Rockets".

Rodions Kurucs bija iekļauts "Bucks" komandas pieteikumā, bet laukumā nedevās. Šāds notikumu pavērsiens atgadījies jau piecas spēles pēc kārtas, bet vēl trijos mačos iepriekš Kurucs nebija pieteikumā savainojuma dēļ.

Mājinieki trešo ceturtdaļu noslēdza ar 16:4 izrāvienu, bet ceturtās ceturtdaļas ievadā jau tika pie 17 punktu lielas vadības, kas ļāva kaut cik pārliecinoši arī izcīnīt uzvaru.

Mājinieku labā 24 punktus guva Bruks Lopezs, bet ar 23 punktiem izcēlās Kriss Midltons. Viesu rindās ar 26 punktiem atzīmējās Kenjons Martins juniors, bet 23 punktus un 12 bumbas zem groziem pievienoja Kellijs Oliniks.

Milvoku komanda pēc panākuma pakāpusies uz otro vietu Austrumu konferencē, lai gan arī trešajā pozīcijā esošā Bruklinas "Nets" komanda 67 spēlēs sakrājusi 43 uzvaras. "Rockets" vienība ar 16 uzvarām 67 spēlēs ir pēdējā vietā Rietumu konferencē.

Trešdien izskanēja ziņas, ka Rodions Kurucs varētu pamest Milvoku komandu, kura kāro piesaistīt Telavivas "Maccabi" basketbolistu Elaidžu Braientu, ziņoja medijs "Sportando". Tomēr kopš šīs vēsts papildu informācija nav izskanējusi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!